Son Dakika Haberler
“width=“1293

14 yaşındaki genç kayakçımız Asrın Beceren İsveç’te gümüş madalya kazandı.

14 yaşındaki genç kayakçımız Asrın Beceren İsveç’te gümüş madalya kazandı.
Okunma : 795 views Yorum Yap

Kayakciİsveç’in Tarnaby Kayak Merkezi’nde düzenlenen; “FIS Alp Disiplini Çocuk Kupası” nda, U14 Erkekler kategorisinde sporcumuz Asrın Beceren ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. Asrın Beceren Bursa TED Koleji 8. Sınıf öğrencisi olan ve 3 yaşından beri kayak yapıyor.

Bursa bölgesi sporcusu Asrın Beceren’in bu başarısından büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Milli Takımlar Direktörü Erkan Yeşilova şunları söyledi. “Göreve geldiğimizden beri, ekip olarak en fazla altyapıya yatırım yaptık. Fransa ve ardından İsveç’teki yarışlardan gelen başarılı sonuçlar bu kolektif çalışmanın sonucu. Yaz dönemini yurt dışı kamplarında başarıyla geçirdikten sonra, hem yurt içi hem de yurt dışı yarışma programlarımızı hedeflerimize yönelik olarak belirledik.Bugün ilk defa kayak sporunda dünya çapındaki listelerin sonlarında değil üst taraflarında yer alıyoruz. Bu tarz başarılara ülkemizin çok ihtiyacı var. Federasyonumuza bu süreçte bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederim. Özveri ve azimle çalışan sporcularımızı da kutlarım.”

Türkiye Kayak Federasyonu’nun son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar uluslararası başarıları da beraberinde getiriyor. Şubat ayında ABD’nin Vermont eyaletinde bulunan Brattleboro’da düzenlenen Kayakla Atlama FIS Cup da sporcumuz Samet Karta birinci oldu. Mart ayı sonunda ise Fransa’nın Pra Loup kayak merkezinde yapılan Uluslararası Çocuk Kupası’nda slalom dalında U16 Erkekler kategorisinde milli sporcumuz Kaan Şamgül, 66 sporcu arasından genel sıralamada üçüncülüğü alarak Türkiye’ye kupa kazandırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)