Son Dakika Haberler

“Gayrimenkul Yatırımı Yapmak İçin Doğru Zaman”

“Gayrimenkul Yatırımı Yapmak İçin Doğru Zaman”
Okunma : 2.027 views Yorum Yap

GayrimenkulColdwell Banker Commercial Türkiye Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Adnan Bozbay, gayrimenkul sahibi olmak ve elindeki parayı değerlendirmek için yatırım yapmak isteyenler için uygun bir zaman olduğunu belirtti.

“Dövizdeki yükselişi fırsata çeviren yatırımcılar, ellerindeki birikimlerini TL’ye çevirerek gayrimenkul arayışlarına başladılar. Ama burada asıl önemli olan faiz oranları. Faizler şu anki seyrini koruduğu ve herhangi bir yükselme olmadığı müddetçe, bulunduğumuz dönemde gayrimenkul almak oldukça avantajlı.

Geçmişten günümüze Türk insanı için gayrimenkulün her zaman güvenli bir yatırım aracı olduğuna dikkat çeken Bozbay, hükümetin oluşması ve ardından yönetim mekanizmalarının yerine oturması sürecine ilave Ramazan’ın da etkisiyle gayrimenkul fiyatlarında kısa vadede bir miktar düşüş yaşanabileceğini, ancak piyasaları takip etmekte olan pek çok yatırımcının olduğunu ve uygun lokasyonlardaki doğru fiyatlı gayrimenkullere ilginin her zaman devam edeceğini belirtti.

“Gayrimenkul yatırım fonlarının piyasalara olumlu etkisi olacak”

Önümüzdeki dönemde kurulacak olan ve küçük tasarruflarla bile yatırım yapılabilecek Gayrimenkul Yatırım Fonlarının piyasalara olumlu etkisi olacağını vurgulayan Adnan Bozbay, “Şu an bazı banka ve aracı kuruluşların bu konuda oldukça yoğun çalışmaları var. Bu çalışmalar tamamlandığında küçük yatırımcılar 10.000 TL ile bile gayrimenkule yatırım yapabilecekler.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)