Son Dakika Haberler
“width=“1293

TÜRKİYE AYAKTA, İŞÇİLER GREVDE, OKULLAR BOYKOTTA

TÜRKİYE AYAKTA, İŞÇİLER GREVDE, OKULLAR BOYKOTTA
Okunma : 692 views Yorum Yap

Aboykot_1

İşte saat saat Türkiye’de yaşananlar…

 

SAAT 11.50 Diyarbakır’da belediyeye ait toplu taşıma araçları Ankara’da yaşanan patlama nedeniyle 2 günlük kontak kapattı. Toplu taşıma araçlarının yanı sıra üniversite ve sağlık sektörü de yaşananlara tepki amaçlı boykot yapıyor.

 

SAAT 11.45 HDP Merkez Yürütme Kurulu, Barış Mitingi’ni düzenleyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği’nin katliam sonrası ilan ettikleri iki günlük genel grev çağrısını tüm güçleriyle destekleyecekleri açıklamasında bulundu.  Açıklamada, “Gelin hep birlikte hayatı durduralım ve barışın sesini duyuralım.” vurgusu yapıldı.

SAAT 10.05 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de anma için toplanıldı. A.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Şeyhsuvar Ertürk, fakültede yaptığı konuşmada, “Yastayız ama dimdik ayakta duralım, mücadele gücümüzü kaybetmeyelim. Barış için oraya giden insanlar katledildiler, onlar kimsenin paydaşı değil yoldaştılar. Fakültemiz 45 yaralı kabul etti, 2’si geldiğinde kaybedilmişti. 11 kişiyi cerrahiye kabul ettik. Fakültemizle gurur duyuyorum ama ülkemizle, insanımızla da gurur duyalım. Dimdik ayakta durup mücadele edelim” diye konuştu.

 

SAAT 10.00 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde greve çıkan işçiler, saat 10.00’da bir anma töreni düzenledi. “Hırsız katil AKP”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı anma,  Basmane Meydanı’nda saat 11.00’da gerçekleşecek olan yürüyüş ve anmaya çağrıyla son buldu.

11 13 17

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)