Son Dakika Haberler
“width=“1293

AKP Hükümeti Savaş Provokatörüdür

AKP Hükümeti Savaş Provokatörüdür
Okunma : 851 views Yorum Yap

akp-savas-pvo-9822

Barış Derneği, Rusya’ya ait savaş uçağının düşürülmesine ilişkin gelişmeleri değerlendirdiği bir açıklama yaptı.
“AKP’nin savaş suçu listesi kabarıyor” başlığıyla yapılan açıklamada, “AKP bu eylemle bölgedeki cihatçı çetelere sahip çıkmış, kan dökmüş, hem Türkiye halkını hem de tüm dünyayı büyük bir tehlikeye doğru sürmüştür” denildi.
Açıklama şu şekilde: “Türkiye-Suriye sınırı yakınında bir Rus savaş uçağının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülmesi, Suriye’de birkaç yıldır yaşanan kanlı sürece yeni bir boyut eklemiştir.
Türkiye ile Rusya’nın karşı karşıya geldiği bu yeni boyut, aslında AKP politikalarının doğrusal parçası ama uç noktasıdır. Ortadoğu’da rol kapmaya uğraşan Türkiye bugüne kadar emperyalist Batı’nın, işi maceracılığa vardıran uç yorumcusu oldu. Artık tüm dünyanın bildiği suçlar, emperyalistlerin bizzat kendilerinin yapmak istemediği kirli işler listesidir.
Şimdi de Rusya’nın ağırlığını dengelemeye çalışanlar adına AKP akıldışı bir eyleme imza atmış bulunuyor. AKP bu eylemle bölgedeki cihatçı çetelere sahip çıkmış, kan dökmüş, hem Türkiye halkını hem de tüm dünyayı büyük bir tehlikeye doğru sürmüştür.
Muhtemelen AKP hükümeti aynı anda hem bir savaş provokatörüdür hem de NATO’nun maşası! Barış Derneği olarak gerçek bir barışın sağlanması için halkımızı, emperyalizme ve Türkiye’deki işbirlikçilerine karşı uyanık olmaya ve bu tehlikeli oyuna son verilmesi için gücünü göstermeye çağırıyoruz.
Savaş suçları cezasız kalmayacak!”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)