Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER RM’DE SAĞLIKSIZ KOŞULLAR YOK

SARIYER RM’DE SAĞLIKSIZ KOŞULLAR YOK
Okunma : 704 views Yorum Yap

GZEUYBEK-HAYVANSEVER-12

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Fizyolog Prof. Dr. Murat Arslan ekbi ile birlikte “kıyamet koparılan” Sarıyer Belediyesi Kısırkaya Rehabilitasyon Merkezi’ni inceledi. Arslan, “Olumsuzluk görmedik. Burası bir sağlık kurumu isteyen giremez. Hayvanseverlerinde bilinçli olması gerek” dedi.İnceleme sonunda hazırlanacak ayrıntılı rapor medya ve ve odanın resmi internet sitesinde de yayınlanacak.

“SAĞLIK KURUMUNA ÖYLE GİRİLMEZ”
Prof.Dr. Murat Arslan, Sarıyer RM’de yaptığı inceleme sırasında hayvanseverlerin de bilmesi gereken konulara değinerek, sosyal medya hesaplarından alınan görüntü ve doğruluğu araştırılmayan bilgilerle rehabilitasyon merkezine gelenlerintedavi gören hayvanlar ve kendileri içinde bir risk olabileceğini söyledi.
İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Sarıyer Belediyesi Kısırkaya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, her isteyenin giremeyeceği, sağlık kurallarına uyulan, hayvanseverlerin ancak galoş ve benzeri kıyafetlerle içeri alındığı bir yer halini alması gerektiğini belirtti.
“BİLİNÇLİ DAVRANIŞ BEKLERİZ”
Prof Dr. Murat Arslan; “Hatta hayvansever vatandaş eğer hasta ise, iyileşmeden bu tür steril alanlara girmemelidir.Hayvanseverlerden böyle bir bilinç görmek istiyoruz. Burası tüzel bir kurum ve bu kurumun yetkililerince izin verilmediği ve uygun bulunmadığı takdirde hayvanseverlerin yanlarında getirdikleri mama ve benzeri ürünlerin hayvanlara gelişigüzel verilmemesi gerekir. Sertifikasız veya eğitimsiz birinin kendi tasarrufuyla gelip nerden aldığı belli olmayan, sağlığa yararlı veya zararlı olup olmadığı bilinmeyen bir mamayı buradaki hayvanlara vermesine izin verilmemelidir.

“HEKİMLERE SAYGI BEKLİYORUZ”

Kimse kimsenin mesleği hakkında yorum yapmamalı, burada işin uzmanı arkadaşlar varken dışarıdan gelerek ‘Burada yanlış bir şeyler yapılıyor demek büyük bir saygısızlıktır’. Nasıl ki hastanelerde ameliyat sırasında operasyon odasına girilemiyorsa burada da girilememelidir.

 

“SICAK ORTAM SAĞLIKLI DEĞİL”
Prof. Dr. Arslan;‘’ Hayvan davranışları alanında çalışmalar yaptım. O gözle baktım. Yanlış bir durum olmadığını söyleyebilirim’’.
İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Murat Arslan; ‘’Ben bir fizyolog olarak konuşuyorum. Hayvanların metebolizması insanlarınkinden farklıdır. Isı açısından da burada bir tehlike görmüyorum. Hayvan davranışları alanında yaptığım çalışmalara istinaden burada yanlış bir durum olmadığını söyleyebilirim’’ dedi.

 

MURAT ARSLAN KİMDİR?

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 41, 43 ve 44. dönemlerde yürüten Prof. Dr. ARSLAN, 1992 yılında Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Fizyoloji Anabilim Dalı’nda doktora çalışmalarına başladı. 1994 yılında Fizyoloji Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1996 yılında doktora çalışmasını tamamlayarak “Doktor” ünvanı aldı. Askerliğini Gemlik’te yedek subay olarak tamamladıktan sonra 1999 yılında Fizyoloji Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent, 2002 yılında Doçent, 2008 yılında Profesör ünvanı aldı. Öğretim Üyesi olduğu 1999 yılından itibaren Veteriner Fakültesi’nde Lisans eğitiminde Fizyoloji, Etholoji dersleri ile Doktora eğitiminde kredili dersler ve İ.Ü. Veteriner Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü bünyesinde bazı derslerle ilgili eğitim ve öğretim çalışmalarına katıldı. Türkiye’de ilk defa kurulan ve küçük hayvan transfüzyon tıbbında önemli bir eksikliği gideren hayvan kan bankası projesini yürüttü. Ulusal ve uluslararası bilimsel kongre ve seminerlere katıldı. Çoğu uluslararası SCI kapsamına giren ve atıf alan yayını bulunan Prof. Dr. Arslan halen Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında görev yapmaktadır.

Meslek odasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı süre içinde mesleğimizin kamuoyuna tanıtılması, mesleki mevzuat, Veteriner hekimlerin hak ve yetkilerinin korunması için açılan davalar, etik ve deontolojik değerlerin korunması, toplum sağlığının korunması, mesleğimizin basında gündeme gelmesi konularında çalışmalar yaptı. Mesleki platformlar ile sivil toplum etkinliklerinde mesleğimizi temsil etti, Odamız adına SMOK ve İMOK sözcülüğü yaptı. 39 ve 40. dönemlerde İVHO Yönetim Kurulu’nda Üye olarak görev aldı. Bu süreçte yer aldığı çalışma birimlerinde İVHO dergi ve JİVS’in çıkarılması, Veteriner Fakültesi öğrencilerine yönelik kariyer günü etkinliklerinin düzenlenmesi, Oda ve Veteriner Fakültesi adına mevzuat taslaklarının hazırlanmasında, ilköğretim okullarında ve liselerde mesleğimizin tanıtılması, mesleki günlerin tertip edilmesi gibi sayısız çalışmada görevler aldı. Bir çok mesleki sivil toplum kuruluşu, bilimsel kuruluşlar ve Ulusal Et Konseyi üyesi olan Arslan, halen İVHO yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

hayvanbarinagi-1 (3)hayvanbarinagi-1 (1) hayvanbarinagi-1 (2)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)