Son Dakika Haberler
“width=“1293

“Terör, Kan ve Seçim”

“Terör, Kan ve Seçim”
Okunma : 1.144 views Yorum Yap

nihal-kaal-yesilbas7 Haziran’da koalisyon istedi halk. Hepinizi meclis çatısı altında görmek istiyoruz. İstiyoruz ki orada hepimizin istekleri konuşulsun, tartışılsın ve yerine getirilsin. Kardeşçe yaşayalım, barış içinde yaşayalım, demokrasiden hep birlikte faydalanalım ve özgürce yaşayalım dedi.

Ama canavar koalisyon istemedi. İstemedi çünkü yapacakları yarım kalmış, yağma, talan, rant daha bitmemişti. Ülkenin sömürülecek daha çok kaynağı vardı. Gözü doymuyordu. Koalisyon istemedi. Yaptıklarının hesabının sorulmasını, yapacaklarının da önünün kesilmesini istemedi.

Önce kanla korkuttu, sonra fakirlikle, istikrarın bozulacağından bahsetti, ilerlemenin duracağından. Oysa memlekette satacak fabrika bile kalmamıştı.

Bir anda silahlar, bombalar patlamaya başladı. Evinde bir yer yatağı ve serinlemek için bir vantilatörü olan gencecik polisler evlerinde, gencecik askerler yol ortasında insanların gözlerinin önünde şehit edildiler. Pusu kuruldu yollara, tonlarca bombalar patladı ardı sıra ve ikili rakamlarla yan yana şehit düştü askerimiz, polisimiz..

 

Onlar,.

“Onlar, genc olmanin tadini cikarmak istyorlardi en masumundan. Baris icin birlikteydiler sadece. Gelecek korkusunu yasiyorlardi iclerinde en vicdanli duyguyla.  Olumu dusunmek icin henuz cok erkendi onlar icin.  Baristi istedikleri sadece. .  Meger olum baris diye haykirdiklari an basucundaymis sinsice.!  gencliklerinin baharindaki o masum genclerin..”  en acimasizindan.

 

Kana doymadı canavarlar.! . Barış, özgürlük, demokrasi isteyen halkın arasına karıştı ve patladı. Et ve kemik yağdı mavi gökyüzünden insanların üzerine. Ankara’nın göbeğinde elini kolunu sallayarak dolaştı.

 

Halkın arasına karıştı, korku saldı insanların içerisine. Korkmalıydılar.

Ben gidersem istikrar bozulur, terör gelir.

Ve korkuttular halkımızı.

” Kanla beslenen vampir gibidir bazen hayat. Kimileri icin bir cikis yoludur, kimilerinin ise yolun sonu.”

Kan sıçradı oy pusulalarına… Bütün oy pusulaları kırmızıydı 1 Kasım’da.

2 Kasımdan itibaren dolar düşmeye başladı, bombalar patlamıyor artık. Istikrar yerli yerinde.  Psikoloji ise yerlebir memlekette.

Nihal Karaal Yeşilbaş

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)