Son Dakika Haberler

“CHP” GAZİOSMANPAŞA’DA TÜZÜK, SARIYER’DE FEDAKARLIK !!!

“CHP” GAZİOSMANPAŞA’DA TÜZÜK, SARIYER’DE FEDAKARLIK !!!
Okunma : 2.411 views Yorum Yap

chp-karar.gokanzeybek-

SARIYER İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANI GEREĞİNİ DÜŞÜNEMEDİ

CHP Sarıyer siyasi tarihinde yaşanılan “ en büyük şok”   listelerde yapılan “kadın kotası” yanlışlığı ile çalkalanırken, CHP Sarıyer’de herkesin hem fikir olduğu, ( Nasıl böyle hata yapılır, tüzük bilgileri yok mu? İlçe Başkanı Tüzüğü Bilmiyor) eleştirileri kongreden bir gün sonra siyasi gündeme oturmuş ve “yanlış bilgilendirme- yönlendirme” taraflarında yanlış karar almasına yol açmasını sağladı.

 

KONGRE HEYECANI HATA YAPTIRDI

CHP Sarıyer kongresinde “kadın kotasına uyulmadı” dedikoduları hatalar zincirini beraber getirdi.

Kongrede Mehmet Deniz’in  kazanan listesinde kadın kotasına uyulmadığı saptandı, kongrede İtiraz edilmedi.

Bir gün sonra “CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı’nın”  telefonu ile akşam saatlerinde gelen haber neticesinde “kaybeden başkan adayı Ali İhsan Özdemir’in” listesinde bulunan il delegesi “ kadın kotasına uyulmadığı, kazanan listede çizilen adayların düşmesi gerektiği ve yerine kura ile seçim yapılması için ilçe seçim kuruluna itiraz edildi.”

 

İLÇE SEÇİM KURULU’NUN YANLIŞ KARARI  İL DELEGELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

İlçe seçim kurulunun almış olduğu karar ile (YANLIŞ KARAR) kazanan blok listede ismi çizilen il delegesi adaylarından Gökan Zeybek, Hüseyin Çoşkun, Hüseyin Yılmaz, Mustafa Oktay Aksu listeden düşürüldü ve yerlerine ( Peyker Şimşek, Dilek Bozkaya,Nilüfer Baydar,Berivan Hışım)  “kura çekilişi”  ile il delegesi olarak seçildiler.

 

GAZİOSMANPAŞA İLÇE SEÇİM KURULU “TÜZÜĞÜ DOĞRU DEĞERLENDİRDİ”

Sarıyer ilçesinde yaşanılan aynı durum Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşandı.

“CHP tüzüğünde yer alan % 33 cinsiyet kotası uygulaması uyarınca, Yılmaz Yıldırım’ın il delege listesinde en az 5 kadın aday bulunması gerekirken, listede 3 kadın adaya yer verildiği belirlendi. Bunun üzerine Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu’na şahsen itiraz başvurusu yapan Özge Çamcı, ilçe seçim kurulunun verdiği kararla Nurhan Coşkun’la birlikte il delegesi olmaya hak kazandı. Yılmaz Yıldırım’ın listesinde bulunan eski ilçe başkanı Mehmet Çaylak ile Haluk Bozali ise il delegesi olma haklarını yitirdiler.”

 

MEHMET ÇAYLAK VE HALUK BOZALI İTİRAZ ETTİLER

Yılmaz Yıldırım Başkanlığı altında 189 oy Hasan Temel Başkanlığında diğer listenin 142 oy aldığı ilçe seçim kurulu tarafından tespit edilmiştir.

Blok listeden cinsiyet kotasına uyulmadığı gerekçesi ile ilçe seçim kuruluna yapılan itirazla listeden düşürülen Mehmet Çaylak ve Haluk Bozalı yerine Özge Çamcı ve Nurhan Çoşkun delege oldular.

 

İTİRAZ YAPILIYOR – “YANLIŞ KARAR İLE DELEGELİĞİ DÜŞÜRÜLEN Mehmet Çaylak ve Haluk Bozalı YENİDEN İL DELEGESİ OLDULAR

Süresi içinde Özge Çamcı’nın başkanlığımıza CHP’nin tüzüğünde belirtilen Madde:61/a ve: 61/b maddesinde belirtilen %33 cinsiyet kotasına uyulmadığı itirazı üzerine başkanlığımızca 61/b maddesine dayalı olarak il delege asıl üye listesi 10 erkek aday 5 kadın aday yazılması gerekirken, 12 erkek aday,3 kadın aday yazılmış olduğu ve listede cinsiyet kotasına uyulmadığı düşünülerek, ikinci listeden iki kadın aday isminin il delege aday listesine karar verilmiş ise de….

 

Mehmet Çaylak ve Haluk Bozalı tarafından sunulan “karar düzeltme istemli” dilekçe ekinde sunduğu “partiye ait kongre yönetmeliği’nde” dikkate alındığında . 29 Madde’nin (d) bendinde  d) “ İl ve ilçe yönetim kurullarında, her iki cinsiyetten en az yüzde otuz üç oranında üye bulunur. Bu husus genel sıralama ile sağlanmamışsa, ayrı cinsiyetten aday olanlar arasında aldıkları oya göre ayrı ayrı sıralama yapılır. Blok liste yöntemiyle seçim yapılması halinde, en çok oy almış listede cinsiyet kotası yedek üyelerle de tamamlanamamış olsa da, diğer listelerden tamamlama yapılmaz. Cinsiyet kotası, varsa yarışan listeler dışındaki münferit adaylarla tamamlanır.” hususunun açıkça belirtmiş olduğu ve ilgili maddede anlaşıldığı üzere Blok liste ile yapılan seçimlerde o listenin aynen kabulünün gerektiği, başka diğer listelerden ekleme yapılamayacağı hususu aleni olarak belirtilmiş olmakta ilgili karar düzeltme ile itirazın yerinde olduğu görüşüne varılmıştır.

GÖKAN ZEYBEK, HÜSEYİN ÇOŞKUN, MUSTAFA OKTAY AKSU, HÜSEYİN YILMAZ İTİRAZ EDECEKLERMİ?

İl kongrelerinde yaşanılan yanlışlıklar ve kota düzenlenmesi seçim sonuçlarına itirazlar ve düzeltmeler çarşaf liste olduğundan yerine getiriliyor, düzeltmeler yapılabiliyor. Blok liste ile girilen seçimlerde ise mahkeme vermiş olduğu kararla  CHP’nin kongre yönetmeliğinde açıkça belirtilen 29 madde :d/ bendi gereği “eksik cinsiyet kotası işlemi hakkında mahkeme eksik olsada kararını veriyor” .

CHP Sarıyer Grup sözcüsü Gökan Zeybek, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Çoşkun, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Oktay Aksu ve Hüseyin Yılmaz, haklı oldukları bir dava ve  “mağdur oldukları, siyasi karar ve tüzük uygulamalarının yanlışlığı karşısında”  29 madde: d/  gereği itirazlarını yapacaklar mı?

 

SİYASİ  AHLAK  MI? – SİYASİ TAVIR MI? SİYASİ FEDAKARLIK  MI?

Taraflar seçimlere blok listelerle girdiler, yapılan itiraza ses çıkarmadılar.

Mevkileri :  Bir dönem Belediye Başkan Adaylığı, iki dönem Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcısı , Partisinin Grup Sözcüsü Gökan Zeybek.

3 dönem Meclis Üyeliği,( 2 dönem Meclis Başkan Vekilliği) ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çoşkun.

2 dönem CHP Meclis Üyeliği, (1 dönem Kağıthane) Grup Sözcüsü, İBB Meclis Üyesi Mustafa Oktay Aksu

Eski CHP İlçe Yöneticisi, uzun yıllar mahalle delegesi Hüseyin Yılmaz.

***

SİYASİ  AHLAK, AHLAKSIZ OLMAK MI?

Siyasi ahlak gereği, doğru şekilde sonuçlanan bir kongrede, “Kaybetme korkusu yaşayan muhalif sabrı olmayan İl başkan yardımcısının manipüle ettiği” “doğru’nun (tüzüğün hiçe sayılarak) baskıcı yöntemle yanlış ı “doğru olarak ” yönlendirme ile kabul ettirilmesi”  bilinmeden yapılan itirazlar ve elde edilen  bir ilçe seçim kurulu kararının hangi siyasi ahlak ile taraflar arasında değerlendirileceği merak ediliyor.

 

SİYASİ TAVIR- DAĞILMA KORKUSU MU?

İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in basına yansıyan “bütün sorumluluğu üzerime alıyorum” söylemi, çıkabilecek herhangi bir tartışmada, iktidarda olan CHP Sarıyer Belediyesi meclis üyelerinin il delegesi adaylıklarının “bir şekilde” “ yanlış karar” ile  düşürülmesi neticesine rağmen, “Sarıyer ilçesinde kazanılmış  siyasi birlik ve beraberliğin bozulmaması adına”  kamuoyunda daha fazla yer almaması ve tartışmalara yol açmaması için “kendini hedef göstererek ve sorumluluk alması” “birlikte alınmış siyasi bir tavır mı?”.

 

SİYASİ  FEDAKARLIK

İlçe seçimleri için yapılan gizli liste toplantılarında, “mevcut ilçe başkanı Mehmet Deniz ile birlikte bir dönem daha beraber olma kararı” alan siyasi erkler, belediye iktidarının siyasi kanadının sarsılmaması ve bozulmaması adına, seçim sonuçlarının gerekliliği ve “yanlış karar” olmasına rağmen, “gerçeklerin farkında  ve dikkate alarak” “ “siyasi mağdur”  oldukları halde  bugüne kadar itiraz etmemeleri, kazanılmış haklarının elinden “bir şekilde” alınmasına rağmen” siyasi fedakarlık yaparak” “gelişime” “dönüşüme” ve “hedeflere” odaklanarak sessiz kalınması “tüzük gereği doğru karar ve haklılık” payları olduğu halde sessiz kalmaları “siyasi fedakarlık” yapıldığını  gösteriyor.

CHP çevresi ve kamuoyu Gökan Zeybek ve diğer delegelerin yapacağı basın açıklamasını merakla bekliyor

CHP KONGRE YÖNETMELİĞİ (TIKLAYINIZ)

Sarıyer Times/ Mustafa Balcı

GAZİOSMANPAŞA İLÇE SEÇİM KURULU KARARI

belge-delege12308384_1189719021058024_4426206235809886600_n

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)