Son Dakika Haberler
“width=“1293

HUZUR MAHALLESİ, MASLAK İMAR PLANLARI ANLATILDI

HUZUR MAHALLESİ, MASLAK İMAR PLANLARI ANLATILDI
Okunma : 631 views Yorum Yap

Maslakimar
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ve teknik ekibi ile Huzur Mahallesi sakinleri bir araya geldi, Maslak’ta çıkarılan 1/1000 ölçekli İmar Planı’nı anlattı.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ‘’Atılacak her adımı Sarıyerliler ile birlikte Sarıyer için atıyoruz. Vatandaşlarımızı yerlerinden eden değil, yerinde mutlu eden dönüşüm politikaları oluşturuyoruz’’ anlayışıyla yola çıktığı dönüşüm politikasını Huzur Mahallesi sakinlerine anlattı.
’Sizlere danışmadan hiçbir evrağın altına imza atmam’
Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür merkezinde gerçekleştirilen Şubat ayının birinci Belediye Meclis Grubu’nda vatandaşlara hitap ederek; ‘’Hepimiz aynı mahallede yaşıyoruz, ben sizlerin onayını almadan, sizlere danışmadan hiçbir evrağın altına imza atmam” diyen Genç, verdiği sözü yerine getirerek mahalle sakinlerinin yanında, birlikte hareket ediyor.
’Demokratik şekilde yol alacağız’’
Sarıyer Belediyesi olarak nasıl bir çalışma yönü izlediğini anlatan Başkan Genç şu şekilde konuştu; ‘’Mahallelerde yapılan işlerde konunun sahibinin bilgisi dışında hiçbir şekilde hareket etmiyoruz. Bu planlarla alakalı sizlerle konuşacağız, konu sizindir. Sizleri dinleyeceğiz, baştan düşüncemizi size anlatacağız. Bu düşüncemiz bizim kararımız değil, sizin kararınız olacaktır. Demokratik şekilde yol alacağız. Sorularınızı cevaplayarak yöntem belirleyeceğiz, bugüne kadar yaptık ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum.’’
’Razılık olamadan hiçbir iş yapmıyoruz’
Ayazağa’da yapılan projelerde insanlarla konuşulmadığının altını çizen Başkan Genç; ‘’Ayazağa planları çıktı, orada bir sürü şey yapılmış ve insanlarla hiç konuşulmamış. Keşke Ayazağa planları tüm bölge planlarının tamamı geniş şekilde tartışılsaydı. Biz yapılmayan bir işi yaptık ve 1/1000’lik planların uygulanması çok zor. Ayazağa’da hiç kimseyi üzmedik, kimin ne derdi varsa sonuna kadar dinledik. İmar planları genelde oy birliğiyle ortaya çıkmaz fakat planlar oy birliğiyle çıktı ve uygulamaya geçti. Ben bu bölgelerin alınırken ne emekler verildiğini çok iyi biliyorum. Biz her zaman anlatmaya hazırız, yalnız birbirimizi dinlemeliyiz. Çünkü rantın olduğu yerde sıkıntı vardır. Sarıyer’in tamamında bir mahallede park yapılacaksa da onların görüşlerini, razılığını alıyoruz, razılık olamadan hiçbir iş yapmıyoruz’’ dedi.
Toplantıda Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, 1/1000 ölçekli imar planını detaylı anlatarak, planda yapılan çalışmalardan bahsetti ve mahalle sakinlerinin sorularını cevapladı.
Maslakimarplanlari image image

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)