Son Dakika Haberler
“width=“1293

HALK İSTEMİYORSA GİDERİM

HALK İSTEMİYORSA GİDERİM
Okunma : 973 views Yorum Yap

Esad-ardtv
Esad, ateşkesin hayata geçtiği günün, Suriye için tarihi bir gün sayılıp sayılmayacağına ilişkin soruya ‘öyle olmasını umut ettiği’ cevabını verdi. Suriye ordusunun karşısında 100’ü aşkın silahlı grup olduğunu vurgulayan Esad, bu grupları destekleyen birçok devletin de bulunduğunun altını çizdi. Ateşkes konusunda anlaşmaya varmanın uzun sürmediğini, asıl zaman alanın “teröristleri destekleyen devletlerin bu karara varmaları” olduğunu söyleyen Esad, Suriye’nin uzun zamandır yerel düzeyde benzer anlaşmalar yaptığını ve bunların başarıya ulaştığını ifade etti.
 
SİLAH TAŞIMA YETKİSİ SADECE DEVLET GÜÇLERİNE AİT
 
‘Silahlı muhalefetin neden devlet tarafından kabul edilmediği’ sorusunu da yanıtlayan Esad, “Kimin terörist kimin de muhalif olduğu Suriye’de anayasa ve kanunlar tarafından belirleniyor” dedi. “Dünyanın tüm ülkelerinde silah taşıma yetkisi sadece ve sadece devlet güçlerine ait” diyen Suriye lideri, devlete, halka, kamu ve özel mülklere karşı silah taşıyan herkesin terörist olduğunun bir kez daha altını çizdi.
 
GEÇİŞ SÜRECİ NASIL OLACAK?
 
Suriye’deki ‘geçiş süreci’nin katılan herkesi kapsayacak bir ulusal hükümet teşkil edileceğini ve ardından yeni bir anayasa hazırlanacağını ifade eden Esad, “Seçimler bir hobi, Cumhurbaşkanının vizyonu ya da hükümetin keyfi muamelesi değildir. Seçimler hükümetin değil, vatandaşın hakkıdır” dedi. Suriye savaşının sona ermesinin ‘kendisinin gitmesine’ bağlı olduğu yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Esad, şunları söyledi: “Görevde kalıp kalmayacağım, bunu söyleyen devletler ya da yetkilileri ilgilendirmez, bundan dolayı da hiçbir zaman açıklamalara kulak vermeyeceği. Görevde kalıp kalmayacağım ya da kimin göreve geleceği konusundaki karar, mutlak şekilde Suriye halkının kararı. Görevde kalmamı istedikleri sürece kalacağım, gitmemi istediklerinde ise bir gün bile kalmayacağım.” Esad, Suriye halkının kendisinden görevden çekilmesini istemesi halinde bunu tereddütsüz yapacağını, çünkü hiçbir sorumlunun halkın desteğini almadan başarılı olmasının mümkün olmadığını ifade etti. (Sputnik)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)