Son Dakika Haberler
“width=“1293

Savcı Doğruladı: Brüksel'deki İntihar Bombacıları 'El Bakraoui Kardeşler’

Savcı Doğruladı: Brüksel'deki İntihar Bombacıları 'El Bakraoui Kardeşler’
Okunma : 927 views Yorum Yap

 
Bombacilar
Belçika Savcılığı, 31 kişinin öldüğü ve 270 kişinin yaralandığı Brüksel saldırılarının arkasında İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşler olduğunu doğruladı.
İbrahim’in havaalanındaki saldırının, Halid’in ise metrodaki saldırının sorumlusu olduğunu doğrulayan Savcı Frederic Van Leeuw, İbrahim Bakraoui’nin havaalanında bir çöp kutusunda bulunan bilgisayarında da ‘video formatındaki vasiyetinin’ yer aldığı bilgisini verdi.
Savcı ​Van Leeuw, saldırılarla ilgili güvenlik kameralarına yakalanan diğer zanlıların kimliklerinin ise henüz tespit edilmediğini, halen saldırılarla bağlantılı firari zanlılar olabileceğini vurguladı.
Ebaroukikardesler
Van Leeuw, Havaalanında iki intihar saldırganının yanında yer alan üçüncü bir kişi hala kayıp” dedi. Savcı, üçüncü zanlının ‘içinde en büyük hasara yol açan patlayıcıların bulunduğu’ bir çantayı atarak kaçtığını ifade etti.
Bu bilgilerin, dün saldırı öncesinde üç kişiyi havaalanına götürdüğünü anlatan bir taksi şoförünün ifadesine dayandığını kaydeden Savcı Van Leeuw, bu bilgi üzerine dün Schaerbeek mahallesinde bir apartmanda yapılan aramada 15 kilo patlayıcı, 150 litre aseton, 30 litre hidrojen peroksid ve bomba yapımında kullanılan çivi ve bilyeler bulunduğunu da kaydetti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)