Son Dakika Haberler
“width=“1293

İTÜ 243. YIL TÖRENİNDE “ARI ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU

İTÜ 243. YIL TÖRENİNDE “ARI ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU
Okunma : 703 views Yorum Yap

İtuariodulleri
İTÜ’nün 243. Yılı ve İTÜ Arı Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu geceye Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve İTÜ İnşaat Bölümü 1952 mezunu Recai Kutan başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılışında okunan Başbakan Yıldırım’ın mesajı büyük alkış aldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca için “dostum” ifadesinin yer aldığı mesajında şu ifadelere yer verildi:
BAŞBAKAN YILDIRIM: “İDDİALI BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”
“İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen İTÜ ARI Ödülü aldığımı memnuniyetle öğrenmiş bulunuyorum. Mezunu olduğum üniversitemden aldığım bu ödülden büyük onur duydum.
Osmanlı’dan günümüze ülkemizin imar ve inşasında öncü rolü olan İstanbul Teknik Üniversitesinin diğer üniversitelerimizle birlikte geleceğimizi de imar ve inşa etmesi en büyük dileğimdir.
Ülkemizin sanayi-üniversite işbirliğine ihtiyacı olduğu bu atılım ve kalkınma döneminde daha fazla çalışmak ve refah düzeyimizi artırmak için iddialı bilim insanları yetiştirmek zorundayız. Üniversitenin evrensel bilgi ve değer ürettiğini, özgür düşüncenin mekanı olduğunu ispatlayan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne başarılarının devamını diliyorum. İTÜ Rektörü dostum Sayın Prof. Dr. Mehmet Karaca olmak üzere, İTÜ Senatosuna, Öğretim Üye ve Görevlilerine, personel ve çalışanlarına muhabbetlerimi sunarım.”
İTÜ 243. YIL TÖRENİNDE “ARI ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU
İTÜ Arı Ödülleri gecesi açılışında konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İTÜ, sadece bir eğitim kurumu değil, Türkiye’nin gerek ekonomik gerek siyasi hayatına damgasını vuran bir üniversitedir. İTÜ’lü olmak kavramına katkıda bulunan tüm öğretim üyesi, görevlisi, öğrenci, çalışan, personel ve mezunlara teşekkür ediyorum” dedi.
İTÜ Arı Ödülleri Hakkında:
İTÜ Arı Ödülleri, ulusal ve uluslararası çapta ses getiren çalışmalarıyla teknik ve ekonomik açıdan yurt dışındaki bilinirliğini artırmanın yanı sıra, üniversitenin sanatsal ve sosyal faaliyetlerin geliştirilmesi, fiziksel olanakların genişletilmesi, akademik kadronun ve öğrencilerin desteklenmesi de dahil olmak üzere farklı yollarla İTÜ’ye değer katanlara veriliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu’nun 16 Nisan 2016 tarih ve 631 sayılı toplantısı kararıyla verilen İTÜ Arı Ödüllerini alan kişiler şöyle:
ARI ÖDÜLLERİ:
• Binali Yıldırım – Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı – İTÜ’77 Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri
• Prof. Dr. Veysel Eroğlu – Orman ve Su İşleri Bakanı – İTÜ’71 İnşaat
• Recai Kutan – Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı – İTÜ’52 İnşaat

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)