Son Dakika Haberler

"Sahip ve köle hikayesi" Salih Akıncı

"Sahip  ve köle hikayesi" Salih Akıncı
Okunma : 856 views Yorum Yap

Salihakinci

İlla’da Demokrasi.

Bu adam Başbakan sıfatıyla konuşuyor diyorki bu tercih benim tercihim değil. Ben başarılı bir Başbakanım. 1 kasım seçimlerinde yüzde kırkdokuzbüçük oy aldım partimi iktidar yaptım. Diğer siyasi partilerin liderlerine Demokrasi sandıkta olur. Ben milli iradenin tecellisiyim diye sitem ediyor ve muhaliflerini bir şekilde susturuyor.
Bir diğer adam da aynen şöyle diyor.
Bir siyasi partinin lideri kendi insiyatifiyle Başbakanlığı ve Genel başkanlığı bırakacağını bunun bir erdem olduğunu ve kendisine teşekkür ettiğini Beyan ediyor.
Bahse konu Siyasi Partide kimse ben genel Başkanlığa adayım diyemiyor özgür iradesini kullanamıyor ve yine o büyük zat içinizden birisini ben seçeceğim diyor. Ve ardından da yine bu adam sanki bu siyasi parti kendi içinden bir genel başkan çıkartmış gibi kamuoyuna bilgi veriyor ve teşekkür ediyor.
Bizde yedik yapıyoruz ya,
Ben fikrimi söyleyim. Hiçbirşey.
Çünkü bugüne kadar ne oldu ki bugünde olsun, adamlar bizim için fark etmez biz de böyle istiyoruz yani Osmanlı daki gibi diyorlar ise bize laf düşmez. Ama demokrasiden bahsedeceklerse o zaman bişeyler söyleme hakkımı şimdi saklı tutuyorum.
Bir siyasi parti kendi genel başkanını veya iç işlerini istediği gibi düzenleyebilir bundan bize ne. Ama bu siyasi parti eğer ülkeyi yönetecekse ve benide temsil edecekse tahakküm altında olmamalı. Yani bu ülkenin yüzde ellibuçuğuda diğer partilere oy vermiş seçmenden oluşmaktadır. Ha onların konuşma hakları yok derseniz yani demokrasi sandık sonucudur derseniz o başka.
Yani Osmanlıcılık.
Yani Osman’ın soyundan gelenlerin, osman ailesinin fertlerinden oluşan o rejime özenti duyuluyor, kabul dersek iktidari Osman’ın soyundan olan birisine devir mi edeceksiniz.
Osmanlı’yı her fırsatta öne atmak sevmek ve Osmanlı beklentisi içinde olmak Osman’ın ailesinden birine al bu ülke senindi emaneti ni sana devrediyorum demelisin.
Kendini yok sayıp birilerinin her dediğine biat etme anlayışına kölelik, Bu fikri savunanlar da köle. Zihniyetini teslim ettiğin kişiye de sahip denir.
Sahip ve köle hikayesi.
Ne yapmalı ne yapılabilir.
Hz. Muhammed’in hayatı ve yüce kitabımızın Kur-an’i keriminde bizlere ayetlerle vahyettiği o bilgileri hep beraber tekrar tekrar okuyor anlayıp yaşamımızın her alanında tatbik edeceğiz ve birey olarak sadece Allah’a kul olacağımızı ondan başkasına biat etmeyeceğimizi herkese anlatmalıyız ve yaşatmalıyız.
Sözün özü illa da demokrasi illa da demokrasi. Yani Allah ın emrettiği yaşam biçimi demokrasi.
Hür bağımsız ve özgürce.
Salih Akıncı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)