Son Dakika Haberler
“width=“1293

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN DEMOKRASİ MESAJI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN DEMOKRASİ MESAJI
Okunma : 790 views Yorum Yap

B.universiteDEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi’nin davetiyle 28 Temmuz 2016 tarihinde Taksim’de bir araya gelen İstanbul’daki üniversitelerin temsilcileri ve öğretim üyeleri 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Anma programına Boğaziçi Üniversitesi de aralarında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın yer aldığı yöneticileri, öğretim üyeleri ve çalışanları ile katıldı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde Taksim Meydanı’ndaki anma programında Boğaziçi Üniversitesi adına bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan, bundan böyle tek bir millet olarak demokrasi bazında biraaraya gelinmesi gerektiğini vurguladı. Tekcan, demokrasi ve özgür düşüncenin yeşermesini sağlamak üzere üniversiteler başta olmak üzere herkese çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.
15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişiminin hiçbir zaman unutulmaması ve her zaman hatırlanması gereken bir olay olduğunu belirten Ali Tekcan, toplumca bir daha aynı acı deneyimlerin yaşanmaması için hep birlikte çalışılması gerektiğinin altını çizdi.
Anma programına katılan akademisyenler, “Demokrasi Şehitleri Platformu”na karanfil bırakarak, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.
Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise yaptığı konuşmada, “Bu krizde, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu yeniden fark ettik. İnanıyorum ki, Türkiye bundan böyle, refah seviyesi hızla yükselen, daha emin, daha demokratik, daha büyük bir ülke olacak. Hepimize çok iş düşüyor’’ dedi.
DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın ise 15 Temmuz’da yeni bir Türkiye’nin doğduğunu ifade ederek, “15 Temmuz’da Türk milleti dünyaya yeni bir mesaj vermiştir. Bu aziz milletin özgürlüğü, insan hakları ve birlikteliği uğruna canını seve seve verebileceğini bir kez daha dünyaya 15 Temmuz’da da haykırmıştır’’ diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)