Son Dakika Haberler
“width=“1293

BELEDİYE PARA KAZANSIN DİYE İNSANA YÜK GELİYOR

BELEDİYE PARA  KAZANSIN DİYE İNSANA YÜK GELİYOR
Okunma : 601 views Yorum Yap

Kentparali
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kent merkezlerine girişte araçlardan para alınmasıyla ilgili başlattığı çalışma meslek odalarını ikiye böldü. Çevre mühendisleri durumun gündeme gelmesinin bile hava kirliliği açısından çok önemli olduğunu belirtirken taşımacılık yapan meslek grupları duruma tepkili.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada şehir merkezlerinde yoğun bir hava kirliliği olduğunu düzenlemenin bunu azaltmada yardımcı olacağını söyledi.
Sadece ücret koymanın bu kirliliği azaltmak için doğru bir formül olmayacağını ifade eden Bozoğlu, “Ortaya bir niyet konması önemli. Bunun için fiyatlandırmaya gitmek kesin çözüm olmayacaktır. Toplu taşımanın hızlı konforlu ve ucuz toplu taşımanın sağlanması gerekiyor. Bunları sağlamadığınız zaman sorun kökten çözülmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Taslakta planlama yapılması açısından zorunluğu ifadeler olması gerektiğini açıklayan Bozoğlu, “Taslakta çevre düzenlemesi açısından kesin maddeler olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ise geçmişte de söz konusu uygulamaların gündeme geldiğini belirterek, “Belediyeye para aktarılacak diye insanın sırtına binilmez” ifadelerini kullandı.
‘BURASI NE LONDRA NE BERLİN’
Apaydın, “Londra’da da benzer bir uygulama varmış. Burası ne Londra ne Berlin… Umarım bu tartışılacaktır. Olumlu bir netice çıkar hem şoför sıkıntıya girmez” ifadelerini kullandı.
Bir kaç gün içinde konuyu gündeme getireceklerini belirten Apaydın, “Eyleme ne zaman dönüştürülecek. Nasıl yetki verilecek bilemiyorum. Bu hem belediyeleri hem esnafı üzer, lokantası var esnafı var civarda. Bu bir AVM’de değil. Büyükşehirlerin ticaret merkezidir bu merkezler. Türkiye kaldırır mı ülke kaldırır mı göreceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)