Son Dakika Haberler
“width=“1293

Çevreci fikirler ödüllendirildi

Çevreci fikirler ödüllendirildi
Okunma : 1.169 views Yorum Yap

Cevrecifikirler
Avrupa Birliği İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü tarafından organize edilen çevreci fikir yarışması Climate Launchpad 2016’nın Türkiye finali gerçekleştirildi.
Türkiye’nin girşimcilik konusunda önde gelen isimlerinin jüriliğini yaptığı gecede Avrupa finalinde Türkiye’yi temsil edecek 3 proje seçildi. Jüri üyeleri Zeynep Okuyan, Sanem Arıkan, Serkan Unsal, Ali Erhat Nalbant ve Dr. Steben H. Seggie yarışmaya katılan projeler arasında ilk 3 projeyi seçerek ödüllerini taktim etti.
Türkiye’yi bu sene temsil edecek projeler şunlar;
Sponge: Pınar Güvenç önderliğindeki ekip geliştirdikleri süper emiş kapasitesine sahip yeniden kullanılabilen sünger ile denizlerimize dökülen petrol bazlı atıkları temizliyorlar.
Momentum: Rahmi Erdem Yıldız ve ekibi geliştirdikleri küçük ölcekli rüzgar türbünü ile günümüzde kullanılanlardan 3 kat daha fazla enerji elde edebiliyorlar.
Brick B: Adem Arıbaş ve ekibi geliştirdikleri yeniden kullanılabilir, sökülüp takılabilen tuğla dizaynı ile inşaat sektöründe yeni bir sayfa açmak istiyorlar.
Climate Launchpad 2016’nın Türkiye finali, ülke liderliğini yürüten Ertan Özel, İçten Eraybat ve Pınar Şardar’ın katılımıyla gerçekleşti. Yarışma, Impact Hub İstanbul, Banvit ve Ernst & Young tarafından da desteklendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)