Son Dakika Haberler
“width=“1293

CHP 30 AĞUSTOS KARARINI VERDİ

CHP 30 AĞUSTOS KARARINI VERDİ
Okunma : 1.046 views Yorum Yap

Chp30agustos
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 30 Ağustos’ta Ankara’da ‘Büyük Yürüyüş’ düzenleyeceklerini açıkladı.
Tekin Bingöl açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetimizi kuran ve onu demokrasiyle taçlandıran; ülkemizi çok partili siyasi hayata taşıyan partidir. CHP bu tarihsel birikimi nedeniyledir ki tüm kadrolarıyla birlikte parlamenter demokratik sisteme eksiksiz olarak bağlıdır; darbelere, diktalara ve kişi vesayetine dayalı yönetim anlayışına karşıdır” dedi.
BÜYÜK BULUŞMA GERÇEKLEŞİYOR
“Genel Başkanımızın, İstanbul Taksim Meydanı’nda “Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması” adı altında bir araya gelen milyonlara oylattırdığı Taksim Manifestosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel problemlerini çözmesinde yol haritasıdır.” şeklinde konuşan Bingöl, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
ATATÜRK’E GİDİYORUZ
“Cumhuriyetin temelinin atıldığı 30 Ağustos Zaferini de Taksim, Gündoğdu ve Anafartalar’da olduğu gibi “Büyük Buluşma” coşkusuyla Ankara’da kutlayacağız. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilecek bir “Büyük Yürüyüş” ile Anıtkabir’e gideceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine yönelik terör saldırılarını da kınayacağımız yürüyüşümüze tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. 30 Ağustos 2016 Salı saat 18.30’da Ankara Kızılay’dan başlayıp Anıtkabir’de sonlandıracağımız, yürüyüş boyunca Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyacağımız buluşmamıza siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, sendikalarımızı, meslek odalarımızı Cumhuriyet, Laiklik, Demokrasi, İnsan Hakları gibi ortak değerlerimizi önemseyen herkesi görmek istediğimizi saygılarımızla vurguluyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)