Son Dakika Haberler

“AMBA”YA TÜRKİYE’DEN KATILAN İLK ÜNİVERSİTE OLDU

“AMBA”YA TÜRKİYE’DEN KATILAN İLK ÜNİVERSİTE OLDU
Okunma : 1.014 views Yorum Yap

Koc-amba
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, lisansüstü işletme eğitimi konusunda dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer alan AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonunu aldı. Dünyanın üç önemli akreditasyonundan birini veren İngiltere merkezli AMBA, sadece uluslararası standartlara uygun olan MBA programlarını akredite ediyor.
Lisansüstü işletme eğitimi alanında dünyada en yüksek başarı standardını temsil eden ve sadece dünyanın en iyi lisansüstü işletme programlarının almaya hak kazandığı AMBA akreditasyonu, dünya sıralamasında ilk yüzde 2’lik dilimde yer alan MBA (İşletme Yönetimi Yüksek Lisans), MBM (İşletme Yüksek Lisans) ve DBA (İşletme Doktorası) programlarına veriliyor. Öğretim, müfredat ve öğrenci etkileşiminde en yüksek standartları sağlayabilen yüksek vasıflı programlar AMBA akreditasyonu almaya hak kazanıyor.
Dünyanın sadece en üst yüzde 2’lik dilimde bulunan işletme okullarına verilen AMBA’nın akreditasyonu bugüne kadar 70 farklı ülkeden 239 işletme okuluna verilmiş durumda. AMBA akreditasyonu, okulların tüm programlarına değil, sadece standartlara uygun olan MBA programlarına veriliyor. Yaklaşık 10.000 civarında bireysel üyesi olan AMBA’ya 55 MBA okulu üye. AMBA üyesi MBA okullarından yeni mezun olan öğrencilerin önemli bir kısmının ise Avrupa’nın önde gelen şirketlerine transfer olduğu biliniyor.
AMBA, MBA öğrencilerini, mezunlarını, akredite okulları ve işverenleri birbirine bağlayan tek profesyonel üyelik ağı. Söz konusu kuruluş, işletme okullarına uluslararası güvenilirlik ve statü sağlıyor. AMBA üyeliğiyle dünyanın en iyi MBA programlarının mezunları birbirleriyle bağlantı kurabiliyor. AMBA akreditasyonu alan işletme okullarına sağlanan üyelik hizmetleri; kariyer desteği, iş ilanları, yeni bağlantılar kurma imkânları, en yeni araştırmalara erişim ve CPD etkinlikleri ve eğitimi olarak sıralanıyor.
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Akademik Direktörü Prof Dr. Stefan Wuyts: “AMBA’nın Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü’ne beş yıllık süre boyunca akreditasyon vermiş olmasını sevinçle karşılıyorum. Bu, üniversitemizin emsalsiz bir öğrenme deneyimi yaratmada ve Türkiye’nin en başarılı mezunlarını yetiştirmedeki başarısını bir kez daha kanıtlıyor. Türkiye’de AMBA akreditasyonu alan ilk ve tek işletme programları olan Koç Üniversitesi MBA ve EMBA programları Türkiye’de ve çevre bölgelerde yöneticilik ve profesyonel işletme becerilerini diğerlerinden ileriye taşımak isteyen adaylar için birinci tercih olmayı sürdürüyor. Mezunlarımız Türkiye’de başka herhangi bir yerde bulamayacakları avantajlar sağlayan, uluslararası tanınırlığa sahip bir programın getirilerinden faydalanıyor. AMBA üyeliği tüm dünyayla bağlantılara sahip bir işletme okulu olarak konumumuzu daha da güçlendirecek ve mezunlarımıza kariyer desteği, 80’den fazla ülkede önde gelen okullarla yeni bağlantılar kurma, hayat boyu bilgi paylaşımı ve eğitim imkânları ve yeni fırsatlar sağlayacak. AMBA değerlendirme kurulunun beklentilerinin de ötesine geçmiş olmaktan özellikle gurur duyuyoruz. Bu akreditasyon, tüm dünyada tanınan eğitmenlerin sunduğu titiz ve iddialı eğitim programlarımızın yetkinliğinin bir kez daha altını çiziyor.’
AMBA Piyasa Geliştirme Direktörü George Iliev, Koç Üniversitesi’nin bu başarası ile ilgili olarak şu yorumu yaptı: “Koç Üniversitesi’nin AMBA ailesine katılarak dünyada 239., Türkiye’de ise ilk AMBA akreditasyonuna sahip ilk okul unvanını almasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Farklı ülkelerdeki birçok üniversiteden dekanlar ve direktörlerin de aralarında bulunduğu AMBA değerlendirme ekibi, Temmuz 2016’da Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nü ziyaret etti. Öncü bir üniversitede üstün nitelikli MBA ve EMBA programları yürüten Enstitü, özgün dünya görüşü, araştırma ve eğitimdeki başarısı, seçkin uluslararası bağlantıları ve Türkiye’deki lider rolü nedeniyle değerlendirme ekibinin takdirlerini kazandı. Kurumsal dünyayla güçlü bağlantıları, saygınlığı ve ileri görüşlü yöneticileriyle Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Ağustos 2016’da layık görüldüğü AMBA akreditasyonunu bütünüyle hak ediyor.
AMBA İcra Kurulu Başkanı Andrew Main Wilson ise şu yorumları ekledi: “Gerçek anlamda küresel bir kurum olan AMBA, özel olarak MBA programlarına akreditasyon vermeye odaklanan tek kuruluştur. Akreditasyon verdiğimiz kurumlara büyük bir özen gösteriyoruz. Öyle ki AMBA, dünyadaki işletme okullarının yüzde 5’ten daha az bir kısmına akreditasyon veriyor. Bir akreditasyon kurumu olmanın yanında, kendi üyelik ağına da sahip olan AMBA, lisansüstü işletme eğitimi alanında geleceğin liderleriyle bugünün fikir önderlerini bir araya getirmesiyle benzersiz bir kurum. Bu akreditasyonla Koç Üniversitesi dünyanın önde gelen işletme okullarının arasına katılıyor. Koç Üniversitesi ve AMBA üyeleriyle yakın çalışmalar yürüterek üstün bir lisansüstü işletme eğitiminin işverenler, devletler ve geleceğin küresel iş dünyasının liderleri olacak yöneticilerin birincil önceliği olmasını sağlama yönündeki çabalarımızı sürdüreceğiz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)