Son Dakika Haberler
“width=“1293

“Der Spiegel” BİR ÜLKE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ YİTİRİYOR

“Der Spiegel” BİR ÜLKE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ YİTİRİYOR
Okunma : 885 views Yorum Yap

Derspiegel
Almanya yayınlanan Der Spiegel dergisi Türkiye için Bir Ülke Özgürlüğünü yitiriyor başlığı altında açıkalamara yer verdi, Dergi resimde kullandığı camii minarelerinin füzeye dönüşmesi resmedilmesine Dışişleri sözcüsü kınaya yayınladı.
Açıklamada, “Kapakta, ‘Bir Ülke Özgürlüğünü Yitiriyor’ alt-başlığına yer verilmesi, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe teşebbüsü sırasında, Türk halkının yaşamı pahasına kahramanca verdiği demokrasi, özgürlük ve hukuk mücadelesini ısrarla görmezden gelme ve maksatlı biçimde çarpıtma çabasını ortaya koymaktadır. Halkın büyük desteğiyle demokratik olarak seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızı farklı tanımlarla karalamaya yönelik çabaları da esefle kınıyoruz” dedi.
“SON DERECE TAHRİK EDİCİ”
Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, Almanya’da yayımlanan Der Spiegel dergisinin 13 Eylül tarihli ‘Türkiye Özel Sayısı’ ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karalamaya yönelik çabaların kınandığını vurgulayan Bilgiç, şu açıklamalarda bulundu:
“Almanya’da yayımlanan ‘Der Spiegel’ dergisinin dün dağıtılan ülkemizle ilgili özel sayısında oluşturulmaya çalışıldığı görülen imaj, bir süredir Avrupa’da bir kısım medya organlarının uzunca bir zamandan beri ülkemizi hedef alarak kamuoyundaki imajını yıpratmayı amaçlayan çarpık ve önyargılı zihniyetinin yeni bir tezahürünü oluşturmaktadır. Sözkonusu özel sayının kapağının son derece tahrik edici, sadece Türkiye değil İslamiyet hakkında da olumsuz algı oluşturacak şekilde hazırlandığı dikkati çekmektedir. Kapakta, ‘Bir Ülke Özgürlüğünü Yitiriyor’ alt-başlığına yer verilmesi, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe teşebbüsü sırasında, Türk halkının yaşamı pahasına kahramanca verdiği demokrasi, özgürlük ve hukuk mücadelesini ısrarla görmezden gelme ve maksatlı biçimde çarpıtma çabasını ortaya koymaktadır. Aynı şekilde, halkın büyük desteğiyle demokratik olarak seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızı farklı tanımlarla karalamaya yönelik çabaları da esefle kınıyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)