Son Dakika Haberler

Türkiye'nin Başında İki Sıkıntı Var. Biri "Yalan" Biri Talan"

Türkiye'nin Başında İki Sıkıntı Var. Biri "Yalan" Biri Talan"
Okunma : 597 views Yorum Yap

img_8197-gurseltekin
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin Sarıyer İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında AK Parti Hükümetini eleştiri bombardımanına tuttu. Tekin, “Son 14 yıldır sürekli aldaltılmışsınız. Suriye politikasında aldatılmışsınız, Irak politikasında aldatılmışsınız, AB politikasında aldatılmışsınız, küresel dünya ile ortaklıklarınız vardı onlarda aldatılmışsınız, çözüm sürecindeki ortaklar aldatmış. Aldatılmışız, aldatılmışız..! Yarın aldatılmayacağımızın garantisi nedir?” diye sordu.
Türkiye’de 14 yıldan beri iktidarda olan AK Parti’nin bugün ülkede yaşanan her olumsuzluğun sorumlusu olduğunu söyleyen Tekin, dışarıda suni düşmanlar yaratılıp halkın oyalandığını ancak bu sırada ekonominin bozulduğu, terörün arttığını, her geçen gün onlarca şehit verildiğini, binlerce Suriyelinin sığınmacı olarak Türkiye’ye geldiğini, ülke topraklarının talan edildiğini, adalet sistemin çoktüğünü belirterek şunları söyledi:
a_1
“YENİKAPI RUHUNU OLUŞTURMAK İSTİYORSANIZ, EVRENSEL HUKUKA GEÇECEKSİNİZ”
“Türkiye’nin başına bela olmuş iki temel sıkıntı var. Türk siyaseti bundan kurtulmadığı sürece ne darbelerden kurtulabiliriz, ne krizden kurtulabiliriz, ne de maalesef terörden kurtulabiliriz. Bu bir virüs gibi Türk siyasetinin damarlarına şırınga ile enjekte edilmiş gibi. Bunun biri ‘yalan’ diğeri ise ‘talan’dır. Evrensel siyasete baktığınızda dünyanın hiç bir yerinde olumsuz bir işe bulaşmış siyasetçinin koltuğunda oturması mümkün değildir. Mutlaka bedelini öderler. Ama bizde böyle olmadığı için Türkiye hep sıkıntıda, maalesef bu sorunlar da varlığını sürdürmektedir Ancak avukatın düşkünü derdini mübaşire anlattığı gibi en çok şikayet de siyasetçilerden geliyor.. Son 14 yıldır sürekli aldaltılmışsınız. Suriye politikasında aldatılmışsınız, Irak politikasında aldatılmışsınız, AB politikasında aldatılmışsınız, küresel dünya ile ortaklıklarınız vardı onlarda aldatılmışsınız, çözüm sürecindeki ortaklar aldatmış. Aldatılmışız, aldatılmışız..! Yarın aldatılmayacağımızın garantisi nedir?
Yenikapı ruhunu oluşturmak istiyorsanız, evrensel hukuka geçeceksiniz. Yenikapı ruhuna sadık kalmak istiyorsanız, Cumhuriyetin değerlerine sadık kalacaksınız, size her türlü desteği vereceğiz. Hayır ‘ben cumhuriyetin değerlerini alaşağı edeceğim, kendi hukukumu oluşturacağım, hukuk dışı uygulamalara göz yumun’ diyecekseniz, bütün bunları bizim yapmamız mümkün değil. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz, unutmayın..!” Gürsel Tekin gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra partililerle özel bir toplantı gerçekleştirdi ardından Belediye Başkanı Şükrü Genç’i belediyenin Pınar Mahallesi’nde yaptırdığı hizmet binasında ziyaret edip, inşaatla ilgili bilgi aldı.
CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin’in basın toplantısı ile ziyaretlerine CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Tuncay Dağlı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)