Son Dakika Haberler

EFSANE SANATÇILARIN İSİMLERİ SARIYER’DE YAŞATILIYOR

EFSANE SANATÇILARIN İSİMLERİ SARIYER’DE YAŞATILIYOR
Okunma : 751 views Yorum Yap

img_8419
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçedeki parkların yenilenme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Onurlu yaşamlarıyla gençlere ilham veren Yeşilçam’ın efsanevi değerleri, emekçi isimler Sarıyer’de ölümsüzleşiyor. Zeki Müren, Levent Kırca, Kemal Sunal, Tarık Akan, Hulusi Kentmen, Müşfik Kenter, Sadri Alışık gibi iz bırakmış değerler, Sarıyer’deki parklarda yaşayacak.” dedi.
 
Sarıyer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünce, baştan aşağı yenilenen Poligon ve Yeniköy mahallelerindeki parkların açılış töreninde konuşan Genç, daha modern ve işlevsel hale gelen parkların vatandaştan tam not aldığını anlattı.
 
Poligon Mahallesi’nde 184 metrekare yeşil, 75 metrekare oyun ve 32 metrekare fitness olmak üzere toplam 400 metrekare alan üzerine kurulu olan park açılışına ilginin büyük olduğunu kaydeden Genç, şöyle konuştu:
 
“Sevgili Yüksel Tutak Başkanımızın izinden gidiyor, her mahallemize bir park yapıyoruz. Mahallemizdeki çocuklara ve ailelerine böyle bir tesis kazandırmak bizim için ayet gibi olay. Özellikle annelere diyoruz ki ‘Yer bulun, gelip park yapalım’ Başta Park Bahçeler Müdürlüğü olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Biz kapınızdaki temizlik görevlisine kadar size hizmet veren bir ekibiz. Bugün iki, yarın iki park açılışına daha gideceğiz. Önümüzdeki haftalarda yine açılışlarımız devam edecek. Kuyulu parkın adı Hulusi Kentmen olarak belirledik. Böylece çaylarımızı sanki Hulusi Babayla birlikte yudumluyor gibi hissedeceğiz. Bu parkların sahibi sizlersiniz. Onurlu yaşamlarıyla gençlere ilham veren Yeşilçam’ın efsanevi değerleri, emekçi isimler Sarıyer’de ölümsüzleşiyor. Zeki Müren, Levent Kırca, Kemal Sunal, Tarık Akan, Hulusi Kentmen, Müşfik Kenter, Sadri Alışık gibi iz bırakmış değerler, Sarıyer’deki parklarda yaşayacak.”
 
Çalışmalar kapsamında Sanat Güneşi Zeki Müren’in adı Yeniköy’de adına açılan parkta yaşamaya devam ederken, parktan, çocuklar ve yetişkinler yararlanabilecek. Toplam bin 385 metrekare alana kurulu olan tesiste 80 metrekare oyun, 679 metrekare dinlenme alanı bulunuyor. Yaya yolu ile Yeniköylülerin hizmetine açılan parkta, ayrıca 82 metrekare fitness ve 444 metrekarelik yeşil alan da hizmete sunuldu.
 
Park açılışlarının yarın da devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)