Son Dakika Haberler

TİSK YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA KUDRET ÖNEN SEÇİLDİ

TİSK YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA KUDRET ÖNEN SEÇİLDİ
Okunma : 977 views Yorum Yap

img_9062onenTürkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 26’ncı Genel Kurul toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. TİSK Yönetim Kurulu Başkanlığına Kudret ÖNEN seçildi. Seçimler sonucunda,Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri iseNevzat SEYOK ve Tufan ÜNALoldu.
TİSK’in yeni Yönetim Kurulu aşağıda isimleri belirtilen üyelerden oluştu:
Dr.Ertan İREN, Bekir Burak UYGUNER, Necdet BUZBAŞ, Ali Cüneyt ARPACIOĞLU, Celal KOLOĞLU, Rıza Kutlu IŞIK, Erhan POLAT, Erol KİRESEPİ, Hasan Özcan AYDİLEK, Celal KAYA, Özgür Burak AKKOL, Av.Zekeriya SANCI, Metin DEMİR, Dr. Selim YÜCEL, M.Sinan ABEŞ, Nadir YÜRÜKTÜMEN, Eşref AKIN, F.Fethi HİNGİNAR, Adnan ÇİÇEK, D.Solmaz COŞKUN, Hüseyin SÖZLÜ, İmran OKUMUŞ, Dr.Mustafa ÇÖPOĞLU.
Denetleme Kurulu’na Mehmet HACIKAMİLOĞLU, Bora KOÇAK, Aydın Fethi BAYTAN, Disiplin Kurulu’na ise Kemal DOĞANSEL, Haydar KURT, Ünsal HEKİMAN, Erkan KAFADAR, Selahaddin BİTLİS seçildi.
KUDRET ÖNEN
TİSK Yönetim Kurulu Başkanı
1953 İstanbul doğumlu, Kudret Önen, çalışma hayatına 1975’te Ford Otosan’da Makine Mühendisi olarak başladı. Sırasıyla Ford Otosan, Koç Holding, Otokar A.Ş’de Proje Mühendisliği, Ar-Ge Bölüm Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür görevlerinde bulunan Önen, 2005 yılında Koç Holding Yan Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu’nun Eş Başkanı oldu. 2006 yılında Koç Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanlığı’na getirilen Önen’in sorumluluk alanına 2010’da Bilgi Grubu eklendi. Önen, bu görevine Mart 2016’ya kadar devam etti.
Nisan 2016’da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Önen, MESS’in iştiraki SİBEM’in ve MESS Eğitim Vakfı’nın da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor. 2010 yılından bu yana Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Önen, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Sanayi Meclis Başkanlığı görevinde bulunuyor. Önen, 2013-2014 arasında ise Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan ve İngilizce bilen Önen, evli ve iki kız babasıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)