Son Dakika Haberler
“width=“1293

ETHEM GENİM, “ENERJİ VERİMLİ ULAŞIM”I ANLATTI

ETHEM GENİM, “ENERJİ VERİMLİ ULAŞIM”I ANLATTI
Okunma : 855 views Yorum Yap

Enerji Verimli Ulaşım Görsel3

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 34. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde düzenlediği 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın son gününde “Enerji Takımı”ndan “Enerji Verimli Ulaşım Projesi”nin yüzü Ethem Genim,  katılımcılarla bir araya geldi. İstanbul WOW Convention Center’da yapılan fuarda, Enerji Verimliliği Derneği stant alanında hazır bulunan Ethem Genim, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın son gününde Enerji Verimliliği Derneği stant alanında bulunan “Enerji Verimli Ulaşım Projesi”nin yüzü, otomobil yarışçısı “Ethem Genim”, enerji verimli ulaşım için uyulması gereken sürüş teknikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ülkemizde toplam enerji tüketimi içerisinde %14’lük  paya sahip olan ulaştırma sektöründe, verimlilik sağlayıcı çalışmaların ortaya koyulması ve bu alanda tüketilen enerji miktarının düşürülmesi amacını taşıyan proje kapsamında, motorlu taşıtların yenilenemez enerji kaynaklı yakıt tüketimini azaltmak, toplu taşımada ve yük taşımacılığında demiryollarının payını artırmak, şehir içi ulaşımda gereksiz yakıt israfını önlemek ve doğaya salınan zararlı gaz emisyonu seviyesini düşürmek en önemli hedefler arasında bulunuyor.

 

Türkiye’de son 25 yıldaki büyüme eğilimlerinin  sürmesi durumunda 2020 yılında, yolcu trafiğinin  bugünkü düzeyinin yaklaşık 3,3 katına (540 milyar yolcu/km), yük trafiğinin ise 2,5 katına (300 milyar ton/km) çıkacağı tahmin edilmekte olup, bu tahmin edilen artış göz önüne alındığında ulaştırma sektöründe enerji verimliliğini arttırıcı çalışmaların hayata geçirilmesi noktasında “Enerji Verimli Ulaşım Projesi”nin önemi daha da ön plana çıkıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)