Son Dakika Haberler

2009 Gerçeğini Bir Bilenden Öğrendim…

2009 Gerçeğini Bir Bilenden Öğrendim…
Okunma : 596 views Yorum Yap

birbilenbeyinGerçekleri Bir Bilen konuşuyor!
Sarıyer siyasetinin gerçeklerini konuşmaya başladığımız, yazı dizilerimize siyasetin içinden geçmiş, illegalite yoğrulmuş olarak gelen ve aktif siyasetin önemli insanı ile koşuyoruz.
Artık gerçekleri öğrenme zamanının geldiğini biliyoruz. Kulaktan dolma dedikodular,  son 4 yıldır üretilen, Birilerinin mesafe ve mevki almak istenilen yerlere gerçekleri öğrenmeden ulaşılamayacağının bilinmesini istiyoruz.
20 yıl sonra kazanılan 2009 seçimlerinin hazırlık aşamasını ve son 6 ayını öğrenmeden 2014 Sarıyer siyasetini şekillere kimse sokamayacak.
2009 seçim süreci nasıl başarıldı. “Siyasi Gerçek” nasıl “Proje” edildi.
Tüm gerçekleri “İsim Vermeden, Sahiplerine Mektuplar” olarak adlandırmak istediğim, Sarıyer siyasetinin bilinmeyen gerçeklerini uzun sürecek olan bu yazı dizimizle “Bilinmeyenleri Su Yüzüne Çıkarmak” ve CHP siyasetinin 2014 de neler yaşayacaklarını, ekipleri, siyasi analizleri, KÜSKÜNLERİ, ZORLA BARIŞTIRILANLARI, sizinle paylaşmak amacındayız.
Bazen ANKARA YOLCUSU olacağız,
Gerçekleri 2009 un sahiplerinden biri ile konuşacağız.
Geleceğe, yaşanmış gerçeklerle ışık tutmaya çalışıyoruz.
Bir bilmeyen olarak. “KAZIN AYAĞI HİÇTE ÖYLE DEĞİLMİŞ” birlikte şaşıracağız, İlk  söyleyişimizi yaparken kimseye dokunmadan tatlı dilli. ufak bir giriş yapacağız.
Ben Ankaraya listeyi göndericem, siz peşinden gideceksiniz..
 
*           *               *                 *
 
ST; 2009’un mutfağında neler pişti.”Siyasi gerçekler neler”
HERKESE SAHİP ÇIKTIK.
Sarıyer de birlikte siyaset yaptığımız kimseyi kırmadık. İmkanlarımız nezdinde herkese sahip çıktık. yolda bırakmadık. Eskiden gelme alışkanlığımız olan sahip çıkma duygusu ile davrandık.
Kimseye vefa borcumuz yok.
Birleri bir şeylere sahip çıkıyorsa ve bizlerde prensiplerimiz doğrultusunda hareket ediyoruz.
ST; Seçim çalışmalarına nasıl başladınız. Sarıyer seçime nasıl hazırlandı.
Operasyona başlangıç anlamında ekip hareketi yaptık. Bütün mahallelerde CHP ilçesinin dışında da örgütlenme yaparak, ciddi bir ekip çalışması yaptık, seçim büroları büro gereksinmelerinin karşılanmasında ve açılmasında bizzat yükü çekenlerden biri olarak vermiş olduğumuz çaba takdir edilmelidir. Bu arada Murtaza arkadaşımızın vermiş olduğu mücadeleyi kimse bilmemektedir.
MAHALLE KOMİTLERİNDE BULUNAN HİÇ BİR ARKADAŞIMI TARTIŞTIRMAM
ST ; Seçim Operasyonuna  ilerde tekrar dönmek istiyorum,Çünkü yeni bir seçim daha yaşayacağız ve birlikte ele alalım.  Seçimler kazanıldığında sizi işçi alımları ile bayağı zorlaştırdılar.
Prensiplerimiz vardı. İşte kimse akrabasını işe almayacak dedik. Meclis üyelerine kontenjan verdik. Sorduk, Mahalle sorumlularına sorduk söyledik, sizler siyaset yapıyorsunuz yarın sokağa çıkacaksınız, her türlü dengeleri göz önünde bulundurarak işe adam öneriniz dedim. “Siyasette farklı diyaloğlarımız var, birlikte siyaset yaptığımız mahalle komitelerinde bulunan hiçbir arkadaşımı tartıştırmam”. Meclis üyesi arkadaşlarımızın dahi önerdiği insanları tartıştırmadık.
AKP li MHP li olduğunu düşünmedik. Akraba olmasın dedik. Tüm Sarıyer’i kucakladık, dengelere çok dikkat ettik.
CHP’nin KURUMSAL KİMLİĞİNİ SOKAĞA YANSITTIK.
ST : 2009 seçimlerini nasıl kazandık. Aday belli olduktan sonra nasıl bir strateji uyguladınız.
Birinci hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisinin sokakta son elli senesinin kurumsal yapısını yansıtmaya hedef aldık. CHP küskünleri dahil. Şükrü Genç’in örgütle ilk buluşmasında eski bütün ilçe başkanlarının, meclis üyelerinin il genel meclis üyelerinin, 60,70 yaşında partili büyüklerimizi çağırdık, hepsine ulaşmaya çalıştık.
Bütün bunlar insanların partililik ruhunu yaşaması için lazım, birinci hedefimiz CHP nin kurumsal kimliğini sokağa yansıtmak. ” Oluşturulan resmin içinde CHP nin kurumsal kimliğini yansıtan insanları göremezseniz bunu başaramazsınız.” Biz herkesi bu resmin içinde gördük. Birlik, beraberlik ve büyük gücü herkesin görmesini sağladık.
20 yıldır seçim kazanamayan bir muhalefet var, bu muhalefetin de doğru örgütlenme ile yeniden stratejisini belirledik…
 Mahallelerin büyükleri, duayenlerini, doğal liderlerini, Sivil Toplum örgütlerini ve mahallelerdeki konumlarına göre rahat çalışmalar yapmaları için araçlar temin ettik. Seçim masası kurduk ve her gün belirli saatte raporlar aldım.
Herkesi kendi güçlü olduğu alanlarda çalıştırdık.
Siyasette lobi faaliyetleri yaptık, anti propaganda stratejisinde içsel çalışma tekniklerini geliştirdik,
“Belediye meclis üyeliği listesini hangi mantıkla yaptığımızı kimse bilemez. “
DSP SEÇİM SRTATEJİSİNİ CHP ÜZERİNE KURDU
ST; Meclis Üyeliği stratejisini ve gelişimini ilerde değinelim. Yine 2009 da yaşanılan siyasette avantaj ve dezavantajlar nelerdi. Farklı rakiplerle karşılaştınız. DSP faktörü var. MHP faktörü var ve iktidarda AKP var. Seçime giriyorsunuz !
Cumhuriyet Halk Partisi, 2009 seçimlerinde Sarıyer de DSP den asıl darbeyi almıştır.
“Çünkü DSP seçim stratejisini bizim üzerimize kurdu. Biz isterdik ki DSP seçimlerde iktidarda olan AKP’ye karşı siyaset yapsın tam tersi oldu. AKP hakkında bir kelime dahi edilmemesi bizleri çok düşündürdü.”
Biz seçimlere fokus durumdayız. 1989 dan bu yana yerel ve genel seçimlerde almış olduğumuz sonuçları çıkardık. Mahalle ve sokak bazında yapmış olduğumuz bu analiz çalışması yaparken tüm partilerin oy oranlarını taradık,
MAHALLELERİ EN İNCE DETAYINA KADAR ANALİZ ETTİK.
Hangi dönemlerde Türkiye’nin siyasi konjektör’üne göre mahalleler arası oy değişimlerinin neler olduğunu bizzat yaptım. Seçimlere girerken böyle bir araştırma maalesef elimizde mevcut değildi.
Bunun için masa başı çalışmalarımı yaptım ve ekibimiz iyi çalıştı.
Elimizde hazır beklediğimiz bir seçim analiz ve değerlendirme raporları yoktu. Bugüne kadar yapılmamıştı.
“Seçim sonuçlarında sandık başlarında aldığınız sonuçlar ile mahalle yapısındaki genel değişiklikleri rakamsal olarak görebilirsiniz ama bu sizi mahalle piar araştırmasında farklı sonuçlara getirecektir.”
Sadece seçimlerde edindiğiniz rakamlar ile değerlendirme yapamazsınız.
Biz bu çalışmanın yerel siyasette her mahalleyi en ince detayına, ilişkilerde ve çalışmalarda kurulacak ekiplerin kimlerden olacağının tam detayını çıkardık.
Ben hiç gecekondu mahallelerinden çıkmadım.
Gecekondu mahallelerinde seçim sonuçları ile analiz ettiğinizde, başarılı olunmayacağını pratikte yaşadığımız siyasetten biliyoruz.
Siyasetin içinden geliyoruz.
Hedefiniz olmadan ve bu hedefi kimlerle nasıl yapacağınızı kurmadan başarılı olamazsınız.
Biz zor olanı en ince detaylara göre planlayarak ve örgütlenmelerde kullandığımız argümanların dışına çıkarak farklı stratejiler geliştirdik. İstinye, Ferahevler, Poligon, Pınar,Bahçeköy Maden,Cumhuriyet. FSM de bu mahallelerde 2.3 bin fark yiyorduk. Şayet bu mahalleleri dengelersek, Başabaş çıkarsak bu seçimi alırız dedik. Bunun için yapmanız gereken şey seçim bürolarını güçlendirmekti.
Seçim büroları, seçimlerde muhabbet yapmak için toplanılan yerlerdi.
Biz hiç yapılmayanı yapmaya karar verdik. Bilgisayar ağı oluşturduk, TV, görsel sunumlar, üye kayıtları ve 4 ay boyunca her seçim bürosunun da kendi bünyesinde mahalle örgütlenmesi yapmasını sağladık, yeni ekipler kurulmasını sağladık. Mahalle sorumluluğundan sokak sorumluluğuna geçtik, çalışmak isteyen, kazanmamız gereken tüm insanlara ulaştık.
ST; Süreçte tahmin etmediğiniz. Süpriz olan ekipler- kişiler oldu mu!
Seçim sürecinde 4 ay önceden kurmuş olduğumuz ekip çalışması ve bu ekipler içerisinde ilçe dışında çok farklı ekipler vardı. Bugüne kadar görmediğimiz insanların nasıl el birliğiyle çalışmalar yaptıklarını anlatmakla bitiremeyiz. Çok büyük destekler gördük. İsimleri saysam şaşıracaksınız.
Ben Şükrü Gencin hanımını çok severim. Bu insanın nasıl çalıştığını görmenizi isterdim. Mahallelerde, sokaklarda bir militan gibi koşturduğunu ve nasıl mücadele verdiğine inanamazsınız.
Murtaza’ya haksızlık yapıyorlar,
Bu işin mutfağında olan, en ciddi ve en yoğun çaba harcayan. Başından sonuna kadar operasyonun içinde olan ve seçimleri emek anlamında en büyük katkısı olan adamdır. Operasyonun en önemli adamıdır. Seçimlere bir ay kala siyasette Sarıyer’in kaderini değiştirmiştir..
Devam Edecek…
–         Projenin Oyuncuları Kimlerdi?
–         Kimler, Kimle Barıştı.
–         Kimler Ayrılmak Zorunda Kaldılar..
–         Ve ANKARA…
Sariyer Times

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)