Son Dakika Haberler
“width=“1293

“3. Sarıyer TiyatrOda Şenliği” Başlıyor!

“3. Sarıyer TiyatrOda Şenliği” Başlıyor!
Okunma : 728 views Yorum Yap

Sbt_01Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nun 2011 tarihinde düzenlemeye başladığı TiyatrOda Şenliği, bu yıl 4 Nisan’da Woody Allen’ın “Tekrar Çal, Sam” adlı oyunuyla perde diyor. Profesyonel ve amatör gruplarlarla, seminer ve atölyelerin yer aldığı şenlikte, yetişkinlere yönelik oyunlar başta olmak üzere çocuk oyunları da sergilenecek.
3. Sarıyer TiyatrOda Şenliği seyircisi, bu sene ilk defa Ankara’dan, İzmir’den, Gaziantep’ten, Antalya’dan gelen tiyatro gruplarını da seyretme imkanı bulacak. Bütün etkinlikler, Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi”nde yapılıyor.
M. Gökhan Bulut’un Genel Sanat Yönetmenliği’nde yola çıktığı 2009’dan bu yana bölge tiyatrosu oluşturma yolunda istikrarlı adımlar atan Sarıyer Belediye Tiyatrosu, gelenekselleşen 3. Sarıyer TiyatrOda Şenliği’ne 4-15 Nisan 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeni Ragıp Yavuz”un “sahneleme semineri”, Tiyatro Eğitim Derneği Başkanı Kemal Oruç”un “yazarlık atölyesi” ve Jugglingzone ekibinin “jonglörlük atölyesi”yle renklenecek şenlikte tüm etkinlikler ücretsiz. 16 yetişkin, 6 çocuk oyunu, 1 seminer ve 4 atölye çalışmasıyla farklı ekollere sahip tiyatro gruplarına yer veren TiyatrOda Şenliği, bu kez öncekilerden farklı olarak farklı şehirlerden gelecek sanatçıları da ağırlayacak. Şenlik, 15 Nisan da Tiyatro Kumpanyası’nın “CAN” oyunuyla son bulacak. SBT Genel Sanat Yönetmeni M. Gökhan Bulut, şenliğin ilk kez yola çıktığı 2 Mayıs 2011 tarihinde, bu organizasyonun geleneksel hale gelmesi temennisini dile getirmişti. Genel Sanat Yönetmeni’nin arzusu gerçekleşti ve 60 bin seyirciyi arkasına alan tiyatroda şenliğinin üçüncüsü için tüm hazırlıklar tamamlandı.
REZERVASYON: 444 1 722
atölye-jugglingzoneSARIYER BELEDİYE TİYATROSU KİMDİR
SBT, 24 Eylül 2009’da Mahmut Gökhan Bulut’un Genel Sanat Yönetmenliği’nde yeniden yapılandırılarak çalışmalarına başladı. 2009 yılından itibaren 3 yıl içinde 11 yetişkin 6 çocuk oyununu, 60 bin sanatseverle buluşturdu. Grubun ilk oyunu, Antoine de Saint Exupery”nin “Küçük Prens” oyunuydu. Sonrasında sırasıyla Melih Cevdet Anday’ın “İçerdekiler”i, Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”ı, Haldun Taner’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”nı, Nazım Hikmet’in “İnek” adlı oyununu, Robert Thomas’ın “ Marcel”in Kadınları”nı, M. Gökhan Bulut”un derleyip yazdığı “Çırçır Sefası”nı, “Bertolt Brecht”in “Carrar Ananın Tüfekleri”ni, M.Gökhan Bulut”un ”Pamuk ile Bobo”, ”Neye Niyet Neye Kısmet” oyunlarını, Eugene İonesco’nun “İki Kişilik Hezeyan’ını, Melih Karaman’ın “Petmen Dünya Anaya Karşı” adlı oyununu ve ”Woody Allen”in “Tekrar Çal Sam” oyununu sahneledi. Ve son olarak Mart ayı içinde A.Çehov-W. Polyakof-B.Brecht’ in yazdığı ” HAPŞIRIK, İTFAİYECİ PROKORÇUK ve MUHBİR Üçlemesi”ni sahneye taşıdı.
Sarıyer Belediye Tiyatrosu, 2010 yılının aralık ayında “Çocuklarla Çocuklara Tiyatro” projesini hayata geçirerek, çocuk kursiyerlerinden oluşan bir ekiple Michael Ende’nin yazdığı M. Gökhan Bulut’un oyunlaştırdığı “Kapkacak Öyküsü” oyununu izleyicilere sunmuştu. Aynı sezon içinde projenin ikincisi olan M. Gökhan Bulut’un yazıp yönettiği, “Ağustos Böceği ve Karıncanın Gerçek Hikâyesi” adlı oyunu sahneye koydu. Bu sene de Türk ve dünya edebiyatının önemli yazarı Aziz Nesin’in “Pırtlatan Bal” oyununu seyirciyle buluşturdu.
“Mahallelerde Tiyatro” projesi kapsamında, “Geleneksel Türk Tiyatrosu” ve “Commedia Dell’Arte” den beslenen oyunları Sarıyer”in 12-14 mahallesinde oynamaya başladı. İlk olarak 2010 yılında Haldun Taner’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyununda yer alan “Şaşkın Koca” hikâyesini özüne uygun, orta oyunu biçimiyle sahneye taşındı. 2011 yılında, bir Karagöz hikâyesi olan “Mandıra Sefası” oyununu, Sarıyer İlçesi’nin bilinen eğlence mekânı “Çırçır”la birleştirip yeniden yazarak “Çırçır Sefası” oyunu olarak sahneledi. Ve sonrasında geçen sene M. Gökhan Bulut”un yazdığı “Neye Niyet Neye Kısmet” oyunu, mahallelerde oynandı.
sbt_senlik_programBunun dışında Festival programları dahilinde turneler yapıldı. TÜTİB üyesi olarak 5. Ve 6. Türkiye Tiyatrolar Buluşması”nda yer aldı. 18. Bartın Tiyatro Festivali, ODTÜ Tiyatro Şenliği, 4. Bab-ı Ali Festivali, “Emirgan Şenliği” “Rumeli Hisarüstü Şenliği”, “23 nisan İTÜ Çocuk Şenliği” .2 Çeşme Tiyatro festivali”, İstanbul Uluslararası Çoçuk ve Gençlik Festivali”nde oyunlar sergilendi. SBT, sosyal sorumluluk Projesi kapsamında Silivri Cezaevi”nde ve Metris Cezaevinde aralıklı olarak oyunlar oynamaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)