Son Dakika Haberler

Sevgi ATALAY, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı, Ama nasıl?

Sevgi ATALAY, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı, Ama nasıl?
Okunma : 1.682 views Yorum Yap

316685_434163303307805_1349236675_nBiz kadınlar……
Kadının anatomisi bugün gündemde.!

Bir Hastahanede!

Kadın deyince akla; Vulva,Vajina ağzı, rahim, yumurtalık gelecektir.
Kadını biraz daha incelemek isteyecekler ve pubis tepesi, klitoris gövdesi, dış dudaklar, iç dudaklar, Uretra ağzı, Bartolin bezi,kızlık zarı,perine nedir diye düşünecek insanlar.
Evet! Düşünmeniz gerekiyor,

Ve Kocası..

Bir insanın nasıl dünyaya geldiğini ve farklılıkları kocası, Sevgilisi, Beşik kertmesi bilmesi  gerekmiyormu?
Vulvada bulunan salgı bezleri !Makat-Anüs !
Bir insanın anatomik yapısı sadece….Bu bir hayat, yaşam..bir can…

İşte O Kadın…Hastahanede,

Küçük bir kadındı yaşamın farkında olmadan….
Kadın şaşkın,tedirgin,ürkek,çekingen,korkak,üzgün, hatta kadın bu benmiyim demek istedi…
Doktor karşısında şaşkınlığa uğradı,
Ve Kocası…..

Onu Tanımadı!!

Adam ……….,  Kafası basmadı…
Doktor’a şiddet uyguladı, Aşiret ceza kesti…

The End…

BİR KADININ İNSAN OLDUĞUNDAN BAHSETMEYECEKLER
“Bir kadının kollarından, Bacaklarından, Saçlarından. Göğüslerinden bahsetmeyecekler.”
Ve Biz kadınların insan olduğunu ununutacaklar!!!
Bir kadının, kadın oluş şeklinin değerlerinden bahsedecekler.
Kadınlar,kadın olanlar. Beklide genç kadınlar!!
Her biri yaşam mimarı kadınlar,
sevgiTam Bir hafta sonra,
Belki bir ay,
Belki bir sene,
Belki bir ömür!!
Kadınları hatırlayacaklarmı?
Erkekler, Kadınlarınızın da kadın olduklarını!!
Hatırlayacakmısınız!!!
Sadece kadının Genital organlarından bahsettik.
Dış yapısını, Sevginizi, Aşkını ölçmedik,
Şiddeti, Tecavüzü, Ölümü hiçe sayarak sizlere biz kadınların olgusunu anlatmaya çalıştık,
Biz Bugün…..
“2012 yılında Mor Çatı gibi dayanışma merkezine 1000’in üzerinde kadın ulaştı. Başvuruda bulunan kadınlar ve beraberindeki çocuklar yaşadıkları şiddetten kurtulmak için Dayanışma Merkezlerinden  sosyal, psikolojik ve hukuksal destek aldılar.”
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu eylem ve çalışmalarıyla kızların öldürülen ailelerle birlikte kadın cinayetlerine karşı mücadelesine devam ediyor.”
 
2002-2011 %1900 ARTIŞ VAR
“2009 yılında Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı 2002-2009 yılları arası kadın cinayetleri oranındaki %1400’lük artıştan sonra biz de bu alandaki verilerin kadın cinayetlerini toplumun ortak sorunu haline getireceğini fark ettik”.
“Erkekler 2011’de 257 kadın, 32 erkek, 14 çocuk ve iki bebek öldürdü, en az 102 kadın ve 59 kız çocuğuna tecavüz etti.”
 
KADINLARI EN ÇOK KOCALARI ÖLDÜRDÜ
“Kadınları en çok kocaları öldürdü ve yaraladı, tanıdıkları erkekler tecavüz etti, tanımadıkları erkekler taciz etti. Şikayette bulundukları, koruma talep ettikleri, tedbir kararı çıkarttıkları halde 24 kadın öldürüldü, 21 kadın ağır yaralandı.”
“Erkekler 2012’de 165 kadın, 14 çocuk, üç bebek ve 15 erkek öldürdü. En çok kadın katli İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşandı.
 
sevgi_11 24 kadın hukuki süreci başlatmalarına rağmen öldürüldü:

* Öldürülen dokuz kadın defalarca şikayette bulunmasına rağmen şikayetleri kayda alınmadı. İki kadın koruma talebine cevap alamadı.”
 
HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLENLER, GERİ DÖNEREK YİNE ÖLDÜRDÜ
Yedisi saldırganları hakkında uzaklaştırma kararı çıkartmasına rağmen öldürüldü.
* Bir kadının katili ceza almış ancak denetimli serbestlik kapsamında dışarı çıkmıştı, birinin ise cezasının açıklanmasının ertelenmesine karar verilmişti, birinin aldığı hapis cezası ise paraya çevrilmişti.
* Bir kadın adliye önünde boşanma dilekçesi yazarken, birisi koruma kararını uzatmak için evden çıktığı sırada öldürüldü.
* Bir kadın ise koruma kararına ve sığınmaevine yerleştirilmesine rağmen öldürüldü.
Cinayetlerin yüzde 45’i ateşli silahlarla, yüzde 38’i bıçakla işlendi. 11 erkek boğarak, yedi erkek döverek, üçü baltayla, biri işkence yaparak, biri ise arabayla ezerek öldürdü.
 
KADINLARI KOCALARI ÖLDÜRDÜ
Kadınların yarısından çoğunu kocaları öldürdü.
85 kadını kocaları, 12’sini eski kocaları, beşini boşanma davası süren kocaları, 16 kadını sevgilileri, üçünü eski sevgilileri, beşini babaları, dördünü damatları, sekizini diğer akrabaları (ağabey, oğul, kayınbirader…), yedisini ilişki teklifini reddettiği erkekler, iki seks işçisini ise müşterileri öldürdü. Diğer cinayetlerin ise faili meçhul.
Öldürülen 15 erkeğin çoğu, öldürülen ya da şiddet gören kadınları korumaya çalışan erkeklerdi. Diğerleri namus bahanesiyle öldürüldü.
Cinayetlerin ardından 15 fail intihar etti, üçü intihara teşebbüs etti, 12’si kolluk kuvvetlerine teslim oldu.
“Erkekler 2012’de 150 kadına tecavüz etti. En çok tecavüz İstanbul, Antalya ve Adana’da gerçekleşti.
 
KADINLARA TANIDIKLARI TECAVÜZ ETTİ.
Kadınlara en çok tanıdıkları erkekler tecavüz etti.”
Kadınların yüzde 61’i tanıdıkları, yüzde 39’u tanımadıkları erkeklerin tecavüzüne uğradı. Tanıdık tecavüzcüler sırasıyla arkadaşlar, kocalar, sevgililer, akrabalar, iş arkadaşları, öğretmenler ve komşulardı.
Kadınların yüzde 42’si kendi evinde tecavüze uğradı. 63 kadın evde, 37’si sokakta, 29’u zorla alıkonuldukları mekanlarda, altısı işyerinde, yedisi otel, bar, restoran gibi mekanlarda tecavüze uğradı. Sekiz kadına zorla seks işçiliği yaptırıldı.”
“Erkekler 2012’de 210 kadını yaraladı. Erkek şiddeti en çok İstanbul, Adana ve İzmir’de yaşandı.
21 kadın hukuki süreci başlattığı halde ağır yaralandı: Bunlardan 11’i saldırganlar hakkında uzaklaştırma kararı çıkardığı, dört kadın şikayette bulunduğu, bir kadına uzaktan koruma verildiği halde ağır yaralandılar. İki kadın kaçtıkları kişiler tarafından sığınma evinde şiddete uğradı. Dört kadın, kocalarını şikayet etmeye giderken yolda darp edildi. Ağır yaralanan başka bir kadın ise şiddet gördüğü kişiye dava açmış, kazanmış ancak saldırganın cezası paraya çevrilmişti.
 
KADINLARIN ÜZERİNE KIZGIN YAĞ DÖKÜLDÜ
Kadınların yüzde 60’ı kocalarından şiddet gördü. 127 kadın kocalarından, 22’si eski kocalarından, dördü boşanma davası devam eden kocalarından, 22 kadın sevgilisi ya da eski sevgilisinden, dokuzu tanımadığı erkeklerden, biri ilişki teklifini reddettiği bir erkekten, diğerleri ise oğul, baba, damat ve diğer erkek akrabalardan şiddet gördü.
Erkek şiddeti vakalarının yüzde 34’ü ölüme sebep verebilecek saldırılardı. 139 kadın darp edilirken; 44’ü kesici aletler, 16’sı ateşli silahlarla ağır yaralandı. Ayrıca altı erkek arabayla kasıtlı olarak çarptı, ikisi üzerine kızgın yağ döktü, bir erkek karısını boğmaya çalıştı, biri balkondan attı, biri işkence yaptı.”
Sevgi Atalay, DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI
2012 verilerine göre, Tüm bunlara rağmen yinede 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü hatırlatmak isterim.

Kadınca…

Tüm Dünyadaki Kadınların daha eşit temsil edildiği, ekonomik alanda daha etkili oldukları, şiddete maruz kalmadan huzurlu yaşam sürdürdükleri adil, eşit, barışçıl bir Dünya dileği ile
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlarım
Sevgi ATALAY
Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı
(Sarıyer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı)
Editör;
8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında;
Clara Zetkin8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir gündür. Türkiye’deki sosyalist çevreler bu günü “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” adıyla kutlama taraftarıdırlar.
8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000’i aşkın kişi katıldı. 26 – 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın “Internationaler Frauentag” (International Women’s Day – Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi. İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı ve değişen tarihlerde fakat her zaman ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921’de Moskova’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı’nda gerçekleşti. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yılları arasında bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960’lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak anılmasını kabul etti. Birleşmiş Milletler’in sitesinde günün tarihine ilişkin bölümde, kutlamanın New York’ta ölen işçilerin anısına yapıldığı yazılmamıştı
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)