Son Dakika Haberler
“width=“1293

Teknoloji Transfer Ofisi başvurularının doğru yolu Destek Patent

Teknoloji Transfer Ofisi başvurularının doğru yolu Destek Patent
Okunma : 561 views Yorum Yap

Kemal-YamankaradenizÜniversitelerde kurulan ve TÜBİTAK’ın yılda toplam 10 milyon TL destek vereceği Teknoloji Transfer Ofisleri için hazırlanan projeler yarışıyor.

 Üniversite-sanayi işbirliğini aktif hale getirerek akademisyenlerin bilgi – birikimlerini sanayinin hizmetine sunmasıyla bu birikimin ürün ve teknolojiye dönmesini sağlayacak Teknoloji Transfer Ofisleri için ‘Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi 2012 Sıralaması’nda yer alan 50 üniversiteye başvuru hakkı tanındı.

 Teknoloji Transfer Ofisleri projesini Türkiye’nin gündemine sunan Destek Patent, üniversitelerin TÜBİTAK’a en doğru şekilde başvuru yapılması konusunda da en büyük destekçisi.

 Toplam destek 40 milyon TL
TÜBİTAK’ın, üniversitelerin bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisleri’nin (TTO) geliştirilmesi ve yenilerinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla başlattığı destek programına başvurular 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdi. Başvuru hakkı tanınan 50 üniversite arasından seçilecek 10 üniversiteden her birine yıllık 1 milyon TL destek yapılacak. Haziran 2013 tarihinden sonra da 30 üniversitenin daha başvurusunun kabul edilmesi ve toplamda 40 milyon TL destek verilmesi planlanıyor.
 
TTO başvurusunda Destek Patent uzmanlığı
Türkiye’de 30 yıldır patent ve marka tescil vekili hizmeti veren Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Destek Patent’in 5 yıl önce TTO fikrinin öncülüğünü yaptığını, projeyi hazırlayıp Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile paylaştıklarını söyledi. Yamankaradeniz, bu kapsamda TTO’nun kapsamının ne olduğu, nasıl kurulacağı, TTO oluşturmak için TÜBİTAK’a nasıl başvurulacağı konularında Türkiye’deki en bilgili kuruluşun, eksiksiz ve doğru başvuru için en doğru yolun Destek Patent olduğunu sözlerine ekledi.
Haziran 2013’te yeni başvuru olabilir
 Kemal Yamankaradeniz, ilk aşamada 50 üniversite arasından seçilecek olan 10 üniversitenin ardından Haziran 2013 tarihinde TÜBİTAK’ın yeni başvurular için çağrı yapması planlandığını belirtti. Yamankaradeniz, “Bu tarihte başvuru yapacak üniversite sayısı yine 50 adet ile sınırlı olacak. Ancak bu sefer 30 adet üniversite seçilmesi planlanıyor. TÜBİTAK’ın 2013 yılında TTO için toplamda vereceği destek miktarı 40 milyon TL’ye çıkacak” diye konuştu.
Üniversiteler sanayinin hizmetinde
 Destek Patent tarafından gündeme getirilen proje, TÜBİTAK’ın başlattığı program ile üniversite sanayi işbirliği ile rekabetçi yeni ürünlerin ortaya çıkarılması, üniversite kaynaklı buluşların patentlenerek kullanıma sunulması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası hibe fonlarından daha fazla yararlanmasına yönelik proje ofislerinin oluşumu ve girişimciliğin teşviki hedefleniyor.
 
10 üniversite mart ayında açıklanacak
 Üniversiteler ilk 10’a girip teşvikten yararlanabilmesi için TÜBİTAK’ın kriterlerine en uygun projeyi, en doğru şekilde sunması gerekiyor. Projeleri kabul edilen ve TTO Destekleme Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan üniversiteler 1 Mart 2013 tarihinde açıklanacak.
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)