Son Dakika Haberler
“width=“1293

1974 KIBRIS BARIŞ HAREKATI HAVA İNDİRME TUGAYI 42 YIL SONRA SARIYERDE

1974 KIBRIS BARIŞ HAREKATI HAVA İNDİRME  TUGAYI 42 YIL SONRA SARIYERDE
Okunma : 2.363 views Yorum Yap

Havaindirme
1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Kayseri Hava İndirme Tugayı’nın askerleri 42 yılın ardından Sarıyer’de bir araya geldi.
Yavru vatan Kıbrıs’a özgürlüğünü kazandıran ve bu uğurda canlarını hiçe sayarak fedakârca harekâta katılan Kıbrıs gazisi ve aileleri, Sarıyer Belediyesi’nin misafiri olarak üç gün boyunca Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlandı.
İstanbul’un tarihi yerlerini gezdikten sonra akşam saatlerinde tekneyle boğaz turuna çıkan gazilere Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Sosyal Yardım İşler Müdürü Saadet Göne Ergenç eşlik etti.
Başkan Genç’e şiir yazdı
Her mısrasının ilk harfleriyle Başkan Genç’in isim ve soyadını yazdığı akrostiş şiirini okuyan Albay Ertan Demirbaş, kendilerini ağırlayan Genç’e teşekkürlerini sunarak şiiri hediye etti.
Kader arkadaşları ve aileleriyle Sarıyer’de buluşan efsane Komutan Emekli Albay Orhan Ceylan ise; ‘’42 yıl sonra yine beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ diyerek duygularını ifade etti.
’Şehitlerimiz ve sizlerin sayesinde bu vatan ayakta duruyor’’
Orhan Ceylan’ın Tuzla Piyade Okulu’nda kendisinin de komutanı olduğunu dile getiren Başkan Genç, ’’Şehitlerimiz ve sizlerin sayesinde bu vatan ayakta duruyor. Dileğimiz savaşın en kısa zamanda son bulmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına sizlere minnetlerimizi sunuyorum. Yaşamımızı barış içinde sürdürelim, huzurumuz daim olsun’’ dedi.
‘’Birlik ve beraberliğinize gıpta ettim’’
Her yıl farklı yerlerde bir araya gelen gazilerin birlik ve beraberliğini takdir eden Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise şu şekilde konuştu: ‘’Birlik ve beraberliğinize gıpta ettim.Her yıl farklı bir ilde buluşan değerli gazilerimizin kaderdaşlığı takdire değer.Gazilerimiz canını bu vatan için feda etme niyetinde olan askerlerimizdir. Bizler ülkemizde huzur ve rahat içinde yaşıyorsak siz değerli askerlerimiz sayesindedir.’’

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)