Son Dakika Haberler

Le Figaro: TÜRK CUMHURBAŞKANI TEHLİKELİ OYUNA GİRDİ

Le Figaro: TÜRK CUMHURBAŞKANI TEHLİKELİ OYUNA GİRDİ
Okunma : 586 views Yorum Yap

LefigaroTürk Cumhurbaşkanı Tehlikeli Oyuna Girdi

Fransız Le Figaro Gazetesi, bir zamanlar “açılım politikası” uluslararası toplum tarafından çok olumlu karşılanan Ankara’nın artık “ülkeyi izole eden tehlikeli” bir yaklaşım içinde olduğunu öne sürerken yaz başlarından bu yana ülkede ne zaman bir terör saldırısı olursa” kurbanlarının hep demokratik sol, laik ve Kürt yanlısı militanlar olduğunu söylüyor.

Muhafazakar gazete, “Erdoğan’ın Neo Osmanlıcılık Sapması” savını başlığa çıkardığı analizinde “Bir zamanlar açılım politikası uluslararası toplum tarafından selamlanan Türk Cumhurbaşkanı, kendini, ülkesini diplomasi sahnesinde izole eden tehlikeli bir oyuna girdi” iddiasını dile getiriyor.

HER OLAYDA KURBAN ONLAR OLDU

Türkiye’de demokratik sol, laik ve Kürt yanlısı militanları “gerçekten talihsiz” olarak niteleyen gazete, “Yaz başlarından bu yana Türk topraklarında ne zaman bir terör saldırısı olursa kurbanları onlar oldu. 10 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen ve 97 kişinin ölümüne yol açan büyük saldırı, Halkın Demokrasi Partisi’nin bir gösterisini hedef aldı” diye yazıyor.

TÜRK DEVLETİ NEDNE BİRDEN DEAŞ’A KARŞI DÖNDÜ

Erdoğan’ın “DAEŞ ve PKK’ya karşı eş zamanlı bir savaş başlattığını” yazan gazete “Türk Devleti, neden birdenbire DAEŞ’e karşı döndü?” sorusunu sorarken de Türkiye’nin “istihbarat örgütünün daha önce İslamcı örgütüne yardım ettiği” iddiasına da yer veriyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)