Son Dakika Haberler
“width=“1293

ŞÜKRÜ GENÇ, SARIYER’İN YARININI KURUYORUZ

ŞÜKRÜ GENÇ, SARIYER’İN YARININI KURUYORUZ
Okunma : 804 views Yorum Yap

baskan-12

Sarıyer Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Belediye Başkanı Şükrü Genç şunları söyledi; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olduğu Sarıyer Belediyesi’nde 2009’dan sonra bakıldığında 5 yıllık dönem ve ondan sonraki 1,5 yıllık dönem bitiyor. Bu dönemde haliyle nelerin yapıldığını söylemek bizim hakkımız. Başkanlığın da ötesinde mühendis bir kişi olarak büyük projeler yürüttük ve her projenin sonrasında çok övündüğümüz noktalar oldu. Sokakta dolaşırken kim olursa olsun bize göstermiş oldukları yakınlıktan biz doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz.

Sarıyer Belediyesi’ni yönetmeye talip olurken iddialarımız ve ideallerimiz vardı

Özellikle siyasetin içinde bulunan insanlar belli iddialarla yola çıkarlar, hatta bunlara ilaveler yapılır zaman zaman. Bizim hayallerimiz var.

Ben bir gece kondu mahallesinde oturuyorum orada büyüdüm ve orada oturmaktan da çok gurur duyuyorum ve çok rahatım. Çok uzun yıllar yurt dışında çalıştım ve bizim Türk toplumunun gelenekler var. Komşuluk gelenekleri var, bir arada yaşama, komşusunun çocuğunu kendi çocuğundan daha fazla sevme ve sahiplenme gibi bir geleneğimiz var. Ben yıllarca yurt dışında çalıştım, üç tane çocuğumu o evde çok rahat bir şekilde hiç de gözüm arkada kalmadan en ufak bir tereddüt yaşamadan büyüttüm. Sırası geldiğinde hastaneye götürüldüler, sırası geldiğinde bakıldılar, sırası geldiğinde sahip çıkıldılar. Böyle bir bölgede hala bu yaşamın devam etmesini komşuluk, ilişkilerinin ve toplumumuzun bir arada yaşama geleneğinin çok aktif bir şekilde devam ettiği bir dönüşüm iddiası içerinde olacağım tabi ki.

Benim ana varlığım diğer yaptığımız işlerin ötesinde bu bölgelerdeki ve bugüne kadar Sarıyer’de bakıldığında mevcut konutların yüzde 80’ine kadar var olan konutların ruhsatsız olması gayri sıhhi yapılardan oluşması veya yapı ömrünü doldurmuş olmasından dolayı tabi ki dönüşümü öncelikli maddeler arasına alacağız.

6 BELEDİYE 2960 YASA İLE MÜCADELE EDİYOR

Ancak bu noktada Hicran Hanım’a bir şey hatırlatmak istiyorum. Bizim bölgenin yasalarını çok iyi bilmek gerekiyor. Başımızda bir 2960 var. biz 5 belediye daha sonra bu 6 belediye oldu. Biz bu sıkıntıyı nasıl aşabilirizin cevabını aradık. İstanbul Boğaz Belediyeleri Birliği olarak. Sarıyer Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Beykoz Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve sonrasında Fatih Belediyesi de katıldı.

Öyle bir keşmekeş içine dönmüş ki olay, bu konuda bir sürü uzman arkadaş bu işin içinde. Büyükşehir yetkilileri ve bakanlık yetkileri vardı. Toplantılarda tam sona geldiğimizi sanırken en başa dönmek zorunda olduğumuzu gördük. Oradaki uzmanların çözemediği birçok problemlerle karşılaştık ve sonuçta istenilen noktaya ulaşamadık.

Mevzuat sorunları yasaların bir birine karışmışlığı, sınırın sadece 2960’in sınırlarını şuradan şuraya kolay tarif edilemediği sadece öngörümde olan değil, 2960’in etkilediği hemen onun arkası geri görünüm, hemen onun yanında etkilenme bölgelerini de göz önünde bulundurduğunuzda burada çivi çakmanın özellikle zor olduğunu gördük.

SARIYERDE PLANSIZ BÖLGE YOK

Sarıyer’e yeni katılan bölgeleri bir kenarda bırakırsak çok ciddi yasalar var burada. Bu yasaların hepsini bir şekilde geçmek zorundasınız, işin özü şu; Bizler Planlama Müdürlüğümüzle, Gece Kondu Mesken Müdürlüğümüzle Sarıyer’de özellikle gece kondu bölgelerinde ben onlara tepe mahalleleri diyorum. Tepe mahallerinde bu dönüşümün yaşama geçirilebilmesi veya konutların sıhhatli ve de özellikle büyük mülkiyetin çözüldüğü bir duruma getirilebilmesi için çok ciddi çabalar sarf edildi ve planlamalar yapıldı. Sarıyer’de plansız bölge yok. 2003’te Sarıyer’in planları çıktı, 2003’te çıkan planların daha önce de söyledim, 1994–1999 arasında da gündeme geldi ama bunun uygulanabilirliği yoktur. Bu planların ve de uygulanması sırasında ortaya çıkacak teknik problemler çok fazla idi ve bundan dolayı da o dönemde bu planlar onay görmedi. Ancak 2003’te onaylandı….”

Çözüm çok kolay,sorun mülkiyet,Arazinin sahiplerinin kim olduğu, Sarıyer Belediyesinin 1 m2 yeri olsa üzerindeki insanlara paylaştırırız,Sarıyer Belediyesini yeri yok bunu bilmek zorundayız,1984 de büyük şehir yasası oluşurken, sadece Sarıyer belediyesinden arazi verilmemiş, diğer bütün belediyelerde araziler verilmiş, mülkiyeti bize ait olamadığı için yapamıyoruz, Meclis kararı ile Sarıyerdeki bütün İBB arazilerini geri istedik, bunu alamasak bina yapmak mümkünmü.

SARIYER’İN PLANLARI YILLARDIR BEKLİYOR

Bahçeköy ve Gümüşdere planları

( Bahçeköy ve Gümüşdere planları yıllardır bakanlıklarda beklendiği biliniyor)

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Çevre Bakanlığına gidip halledin isteğinde bulunan AKP Meclis Üyesi Hicran Çelikyay’ a cevaben, Akp Mv ve bir öğretim üyesi ile ankarada buluştuk, Sayın Çevre Bakanına gittik, planlarla ilegili sizden destek bekliyoruz dedik, biz karışamıyoruz Kadir Abi ile görüşün dedi. Çevre Bakanlığına defalarca gittiğimizde sürekli kadroların değiştiğini gördük, (17-25 Aralık operasyonu yüzünden AKP hükümeti sürekli kadro değiştirdiği dönem) bu sıkıntılı dönemde neler olduğunu gördük, bunlara değinmeyeceğim.

Hedeflerimizi Başardığımızı görüyoruz

SARIYER’İN YARININI KURUYORUZ

İçinde olduğumuz bina, yapmaya çalıştığımız bina var, Kültür binamızda,Meclis var, nikah salonu var, dershaneler var, bir çok etkinlik yapılıyor, Sarıyer’in yarınını kurmak zorundayız,

Başkanlık binamızın yanında Boğaz Müzesi yanında, birde Tarihi kentler müzesi kuruyoruz farklı katlarda, bunun amacıda Kültürüve geçmişini bilmeyen toplum olmamalıdır, bu değerleri iyi bilirsek, insanların uzun yıllar bizlere miras bıraktığı geçmişi yok etmek yerine o değerlere sahip çıkarak,özelliklede Sarıyeri turizm cenneti haline getirmek,değer katabilmektir,bunları yarına hazırlık için yapıyoruz.

Bunları planlama yapmadan yapamazsınız, geldiğimizde Sarıyer Kalkınma Eylem Planı yaptık. Madde madde gerçekleştiriyoruz. Size sunulan kitap, gelecek yılın planlanması ve ondan sonra yapacaklarımıdır.

2009’DA KURUMSAL VE SORUNSUZ BELEDİYE DEVRALMADIK

Herkes siyaset yapıyor, siyaset yapılırken sorumluluklarımızı, halkın karşısında sorumluluğumuzu mutlak bir şekilde yerine getirme çabası içinde olmalıyız, Sarıyer Belediye Meclisimizden çıkmış ve Sarıyer Belediyesine mal olmuş herhangi bir şeyi kesinlikle biz yaptık demiyoruz, meclisimiz yaptı diyoruz, Türkiyeye mal olmuş Uyuşturucu ile mücadele de yapmış olduğumuz çalışmayıda her yerde anlatıyoruz,İstanbul Valiliği bu raporları dikkate alıyor ve bu raporları beraber hazırladık. Sarıyerin yarınınıda beraber hazırlıyalım. İktidarın kimin elinde ne zaman nerede olacağı belli olmaz, eğer biz 2009 da gerçekten altyapısı ile daha uyumlu ve kurumsallaşmış belediye almış olsaydık,bugüne kadar işlerimiz çok daha kolay olacaktı, çok daha az para harcayacaktık, bizden sonrakininde aynı şekilde olmasını istiyoruz, bizler geleceğin, yarının sarıyerini kuralım derken, sadece yapılarla değil, kültürel anlamda, geleceğimizi bu gençlerle birlikte kuracağız.

SARIYER AKADEMİ FIRSAT EŞİTLİĞİ

Sagemler, bigevlerin gelişmisidir, bizle bunun işlevselliğini arttırdık, bugün bir kız çocuğunun başkanım dershaneler kapandı, benimde olanağım yok, dershane kapanmasaydı burslu okuyacaktım demesi üzerine Sarıyer Akademiyi kurduk, 600 öğrenci bugün ders görmektedir, bir Robert li öğrenci ile aynı eğitim Alması için fırsat eşitliğinden yararlanması için kurulmuştur,Bunlar Sarıyerin yarını için çalışmadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)