Son Dakika Haberler
“width=“1293

“Amerika’ya karşı sorumluluklarımız var” Bülent ESİNOĞLU

“Amerika’ya karşı sorumluluklarımız var” Bülent ESİNOĞLU
Okunma : 682 views Yorum Yap

21.5.2012 Tarihinde, NATO’ya bağlı üye devletlerin, devlet başkanları toplandılar. Toplantıda, Amerikan isteklerine göre, dünyanın değiştirilmesi, dönüştürülmesi, sömürülmesi ve denetlenmesi konuları görüşüldü.

Bu zirvenin diğerlerinden tek farkı; Amerika’nın, askerlerini gurka olarak kullandığı ülkelere, NATO’nun diğer giderlerini de karşılama görevini vermiş olmasıdır.

İngilizler, sömürgelerinden topladığı gurkaları kendi subaylarının denetiminde savaştırıyordu. Masraflarını da İngiliz devleti karşılıyordu.

Bu zirvede alınan kararlar gereğince, gurkalar artık kendi savaş masraflarını da, kendileri karşılayacaklar ve kendi generallerinin emir ve kumandasında savaşacaklar. Ama kazançlar emperyalizmin hanesine konulacak.

Yani Amerika istediği yere müdahalede bulunacak, üye ülkeler asker verecek ve bedelini karşılayacak. Amerika’da muhtemel savaşlarda, bu üye ülkelere silah ve akıl satacak.

Yani NATO’ya karşı “sorumluluklarımız var” diyen ülkeler, Amerikan eşkıyalığına hem meşruiyet kazandıracak, hem de müdahalelerin bedelini üslenecekler.

NATO’nun Türk halkına hiçbir faydası yoktur. Ama sözünü ettiğimiz bedelleri Türk halkı karşılayacak. Karları işbirlikçiler alacak, zararları da halk karşılayacak.

Ordumuz, zaten NATO ordusunun önemli parçasıdır. Bu zirvede on yıldız daha vermişler. Yani daha fazla, yetki veriyormuş gibi yaparak, Amerikan ordusunun daha ileri parçası haline getirme yolunda mesafe kat etmişler.

Bu işe, terfi bekleyen Amerikancı paşalar, yeni kadrolar çıktı diye sevinmişlerdir.

Anlaşılan odur ki, Mehmetçiği pazarlamaya artarak devam edeceğiz.

Mehmetçiği vereceğiz, sıcak parayı alacağız. RTE’nin Afganistan’da ölen 12 şehidimiz için söylediği “sorumluluklarımız var” ifadesi bu sıcak para akışının devamı ile yakından ilgilidir.

Meşruiyet ve sorumluluk anlayışı; Amerikan devleti nezdinde kazanılacak itibara eşit olmuş oluyor.

Ne kadar çok sorumluluk, yani ne kadar çok müdahale gücünün içinde yer alırsan, o kadar çok sıcak para…

Amerikan doları gittikçe tuvalet kâğıdına dönüşüyor. Mehmetçiğimiz boşuna emek ve kan veriyor.(Son helikopter faciasında,12 şehidimiz vardı)

AKP iktidarının, Amerika’ya karşı ne kadar çok sorumluluk duyduğunu, bu son zirveden çıkan kararlar ile daha iyi anladık.

Küreçik Amerikan Üssü NATO’ya devredilecekmiş. Yani siyasi iktidarın Amerika’ya karşı sorumluluğu, Türk halkının Anayasasına karşı sorumluluğundan daha fazla olduğu da, böylece ortaya çıkmış oldu.

Hani Anayasamızda, ülke topraklarına yabancı asker gireceğinde Meclis kararı gerekir ya… Ne gerek var Amerikan devleti karar vermiş.

İşbirlikçi ve Amerikancı iktidarlar, sadece bu kararları uygulamakla sorumludur.

Türk ulusu adına ne kadar onur kırıcı…

22.5.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)