Son Dakika Haberler

Hamisi Olun, Petrol Verelim! Bülent Esinoğlu

Hamisi Olun, Petrol Verelim! Bülent Esinoğlu
Okunma : 676 views Yorum Yap

Amerika’nın Büyük Orta Doğu Projesinin farklı boyutlardaki uygulamaları, bölgemizde tüm hızı ile sürüyor.

New York Gazetesinde arka arkaya çıkan makalelerde, AKP’ye ömür tayin ediliyor.

“Anayasa’yı iki ayda bitirmezsen şu olur”, Bölgede üstlendiğinin görevleri yapmazsan şöyle olur” gibisinden, AKP iktidarına karşı şantaj boyutuna varan, açıklamalar var.

Amerika’nın kendi isteğine göre bölgemizi şekillendirebilmesi için, kendi tanımı ile Büyük Kürdistan’ı kurması gerekiyor. Daha doğrusu, Haçlı Stratejisinin kritik eşiği;  Büyük Kürdistan olduğu için, bölgede İran, Irak, Suriye ve Türkiye üzerinde yoğunlaşıyor.

Bu maksat için Irak’tan koparacakları parçayı kopardıklarına inanıyorlar. Suriye’de başlattıkları örtülü savaş yolu ile Suriye’den koparacakları Kürt Bölgesi ile Irak’taki parçayı birleştirmeyi planlıyorlar.

Büyük Kürdistan’ın kurulabilmesi için, geriye, İran ve Türkiye’den koparacakları parçalar kalıyor.

Büyük Kürdistan kurulmasının dünyaya kabul ettirilmesi, öncelikle Irak’ın kuzeyindeki Barzani yönetimini meşrulaştırıp merkezileştirmeleri gerekiyor.

Büyük Kürdistan kurulmasında, daha doğrusu Büyük Orta Doğu Projesinin uygulama esasları içerisinde bir püf noktası var.

İran Irak ve Suriye’nin parçalanma sürecinde, Türkiye’yi kullanmak. Kullanma süreci işlerken, zaten istikrasız ve yönetilemez hale gelen Güney Doğu Türkiye’yi, daha önce oluşturulan ve merkezi hale gelen Barzani( “Büyük Kürdistan”)ile bütünleştirmek.

Yani Türkiye parçasını Irak’ın kuzeyindeki parçaya katmak.

O zaman Amerika için ne gerekiyor?

Birincisi Barzani bölgesini bağımsızlaştırmak, ekonomik olarak güçlendirmek kendi ayağı üzerinde durur hale getirmek. Tüm bunlar gerçekleştirilirken, son ana kadar, Türkiye’yi kullanmak.(Ekonomik, askeri ve siyasi olarak)

İşte bu sebeplerden, Türkiye’nin varlığına aykırı olan bu kukla oluşumu(Barzani),önce bizim tanımamızı istiyorlar.

Size Irak’ın kuzeyinden petrol verelim, sizde Kukla Devletin hamisi olun.(Gözü servet hırsı ile dönmüş hainleri amma da memnun eden bir durum)

Yani büyüyüp olgunlaşana dek, diğer parçalar merkeze katılana dek Türkiye’yi kullanmak. Son aşamada da, Türkiye parçasını merkeze katmak.

Plan budur. Bu planda Amerika ne PKK’dan vazgeçer ne de Barzani’den vazgeçer.

Siyasi iktidar, Amerika’nın bu projesinin içinde yer aldığı için, Amerika’dan destek almaktadır.

Amerikan gazetelerinin iki de bir hadi elini çabuk tut demeleri, şantaja varan tehditleri bundandır. Şantaj yapsalar da, Amerika’nın AKP’den başka Türkiye’de tutunacak bir dalı yoktur.

Ama 10 yılını dolduran siyasi iktidar, haksız hukuksuz, suç işleyerek aldığı yolun sonuna geldi. Amerika’nın istediği bu zor işleri (Bölünme Anayasası, Suriye’ye müdahale, İran’a ambargo, vs.)

Yanlış ve adil olmayan yollardan gelen AKP’nin gidecek yeri kalmamıştır.

27.3.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)