Son Dakika Haberler

Talimat Geldi; Yakında İran’ı tehdit ederiz,Bülent Esinoğlu

Talimat Geldi; Yakında İran’ı tehdit ederiz,Bülent Esinoğlu
Okunma : 615 views Yorum Yap

İsrail Başbakanı Netenyahu, Amerika’nın tüm müttefiklerinin, İran’a askeri tehdit uygulamasını istedi. Uygulanan petrol ambargosunun yetersizliği belirten İsrail, İran için daha sert önlemler alınmasını istiyor.

Yıllardır uygulanan ambargolara, bir de, askeri tehdit eklenmesi oldukça yeni bir durum.

Askeri tehdidi, İsrail ve Amerika zaten yıllardır uyguluyor. Aslında adı konulmamış da olsa, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri de, İran’a karşı askeri tehdit uyguluyorlar. Güçleri ve akılları İran’a yetmediğinden, Amerika’nın (aslında İsrail’in) arkasına gizlenip, tehdit ediyorlar.

Anlaşılan odur ki, İsrail, Türkiye başta olmak üzere, Avrupa ülkelerinin de, İran’a karşı askeri tehdit uygulamasını istiyor.

Suriye’de yaşananlar göstermiştir ki, Suudi Arabistan’ın İran düşmanlığı, İsrail’in İran düşmanlığından, farklı değildir.

Suudi Krallığı ve Körfez Ülkeleri, İsrail’in güvenliği üzerinde ittifak etmişlerdir. Düşmanları İran, müttefikleri İsrail’dir.

Aynı durum Türkiye için geçerlidir. Suriye düşmandır. İsrail müttefiktir. Siz bakmayın arada sırada, “one munit” e, bunlar, iç politika cilveleridir. Suudi Arabistan da, arada sırada, “one munit” e benzeyen çıkışları ile iç dünyasına selam verir.

Suriye’ye düşmanlıkta, Suudi Arabistan İsrail’den daha öndedir. Suudi Arabistan İstihbarat Başkanının Suriye’de teröristler ile birlikte, Suriye devletine karşı çarpışması sırasında ölmesi de, bunun en iyi göstergesidir. Sana Haber Ajansı.

Amerika’nın yanındaki Arap ülkelerinin, İran ve Suriye düşmanlığı, İsrail’i koruma içgüdüsündendir.

Bunların hepsinin babası Amerika’dır. Göbekleri Amerika’da kesildiğinden, hepsi birden İsrail’in yanındadırlar.

Davut’un oğlunun, Suriye düşmanlığı İsrail’i koruma içgüdüsündendir.

Arap ülkeleri içinde İsrail’e itaat etmeyen Libya cezalandırıldı. Şimdi Suriye’nin peşinde koşuyorlar.

Yandaş medya, Suriye düşmanlığı yaparken, İsrail’le dostluk yaptığının bilincindedir. Liberaller ise, zaten doğrudan İsrail’in yanındadır.

Görünen köy kılavuz istemez.

Televizyonlar, rasyonel aklın temellerini yıktığı için, görünen köy görünmez oluyor.

31.7.2012, bulentesinoglu@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)