Son Dakika Haberler

Hükümetten Suriyeli kukla isyancılara gayriresmi maaş

Hükümetten Suriyeli kukla isyancılara gayriresmi maaş
Okunma : 987 views Yorum Yap

Türkiye Suriyeli mültecilere maaş mı bağladı.

Katar’ın, emperyalizmin kışkırttığı, Suriye’yi kana bulayan aşırı dinci muhaliflere maaş bağlamasının ardından Türkiye’nin de henüz ortada mülteci akını yokken çadır kamplar kurduğu muhaliflere dolayı bir biçimde maaş bağladığı ortaya çıktı. Kamplarda silahlı isyancıların kaldığı, Suriye’ye vurkaçlar yaptığı da bildirildi.

Kilis’teki mülteci kampına giren Russia Today Gazetesi, Suriyeli mültecilere devlet tarafından gündelik harcamalarında kullanmaları için kredi kartı dağıtıldığını yazdı. Gazetenin iddiasına göre, her bir kredi kartına aylık en az 400 dolar yükleniyor.

Gazetenin Muhabiri Nadejda Kevorkova haberine göre; bazı “sığınmacılar” zaman zaman sınırı geçip Suriyeli güvenlik güçleriyle çatıştıktan sonra geri döndükleri kamplarda dinleniyor ve ardından yine çatışmaya gidiyor.

Türkiye’de resmi olarak mültecilerin değil, “konuklar”ın bulunduğunu vurgulayan Kevorkova, “Gayet iyi ağırlanan ve Türkiye’nin misafirperverliğinden yararlanan Suriyeli konuklar, Batı medyasının ‘Şeytani Esad rejimi kendi halkını korkutarak kaçırıyor’ anlatısıyla çelişecek şekilde evlerine dönüyorlar” diyor.

Angelina Jolie’nin Türkiye’deki kampları ziyaret ettiği medya şovundan bu yana Kilis’teki kampa girmesine izin verilen ilk yabancı gazeteci olduğunu söyleyen Kevorkova, kampı yöneten insani görev gücünün genel koordinatörüne dayanarak kampta 9627 kişinin kaldığını belirtti.

“Mavi Marmara” olayının sorumlusu olan İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) yiyecek yardımı yaptığı kampta işlerin görevli personel tarafından yapıldığını, kamp sakinlerine her gün üç öğün yemek verildiğini, her konteynerda tuvalet, su ve klima bulunduğunu aktardı.

SİLAHLİ MİLİTANLAR

Kampta kalanlarla yaptığı röportajlara da haberinde yer veren Kevorkova, kampta kalan ve kendisini Ebu Amin olarak tanıtan sığınmacı, ordudan kaçtığını ve daha sonra üç ay boyunca 240 kişilik bir muhalif silahlı birliğin liderliğini yaptığını söyledi. 15 adamının çatışmalarda öldüğünü belirten Amin, NATO müdahalesinden yana olduğunu belirtti.

163 MİLYON DOLAR GİTMİŞ!

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Düzgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruyu yöneltti:

– Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından, Suriyeli mültecilere günlük harcamaları için kredi kartı dağıtıldığı doğru mudur? Söz konusu kredi kartlarına aylık 300-400 dolar yatırıldığı doğru mudur?”

– Suriyeli mülteciler için bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin 163 milyon dolar harcadığı bilgisi doğru mudur”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)