Son Dakika Haberler
“width=“1293

SARIYER BERABERLİĞE SEVİNDİ! İbrahim Balcı

SARIYER BERABERLİĞE SEVİNDİ! İbrahim Balcı
Okunma : 934 views Yorum Yap

ibalci_99Sarıyer bugün kendi saha ve seyircisi önünde düşme hattındaki Ç. Dardanelspor ile 1-1 berabere kaldı ve sevindi! Sevinme nedeni bu skorla ve aldığı bir puanla kümede kalmayı garanti etmiş olması…

Sezon başından beri bir türlü istikrar sağlayamayan takımın ligin son iki haftasına kadar küme düşme mücadelesi vermesi kolay değil. Her ne kadar takımın kadrosu eleman olarak yeterli görülüyorsa da çeşitli nedenlerle bu futbolculardan yeteri kadar randıman alındığı söylenemez. İdari ve teknik hatalar üst üste gelince takım zora girdi. Örneğin, ilk devre sonunda Sinan’a kulüp bul denilmesi kabul edilebilir değildi. Ama ne zaman transfer yasağının olduğu öğrenildi, Sinan geri çağrıldı. Böylesi bir durumda bu futbolcudan randıman alınabilir mi? Eğer adı Sinan’sa alınır yeter ki ona o ruh hali verilebilsin… Bu başarıldı.. Bir diğer golcü Cemre, Sarıyer’in en kalite adamı, hatta liginin en kaliteli futbolcusu! Israrla kenarda bekletilmesine ne demeli? “Sen bana ikinci devre sonlarında lazımsın” denilerek yedek kulübesinde hapsedilmesi akıl kârı mı? Peki, nasıl kazanıldı… Israrla oynatılarak… Verim alındı m? Adı Cemre olursa verim alınır… Nitekim takımın 16 golünü iki futbolcu Sinan (8) ve Cemre (9) attılar. Sinan-Cemre ikilisi takımın vurucu gücüydü, görevlerini de en iyi şekilde yaptılar. Bu ikili yan yana oynamadıkları zaman performansları düşüyor. Nitekim bu maçta Sinan çok arandı.

Sarıyer bugün fazla bir varlık gösteremedi. Hatta hiç bir varlık gösteremedi denilebilir. Çünkü maçın çok kısmını rakibi önünde mahkûm oynadı. Çok koşan takımlar zaten Sarıyer’i abondone ediyor, bugünde öyle oldu. Zira Ç. Dardanel çok genç ekip, koştukça yedi bitirdi Sarıyer’i. 10 No. ları İlker pırıl pırıl parladı. 5 No. lu Safa’nın müthiş bir mücadele gücü var. Geri dörtlünün ortasında oynayan 3. No.lu Atınç ileri deçok iyi olacak. 11 No. lu Umut, 35 No. lu Yasin Mert iyi futbolcular. Bu futbolculara sahip olan bir takımın küme düşmesine şaşmamak elde değil.

Maçın eleştirisini yapmıyorum, Buna gerek yok. Sarıyer kötü oynadı ama mükemmel bir gol buldu, kötü oynadı ama Yunus’la, Murat’la, Cemre ile ve Ömer’le golleri kaçırdı… Rakip iyi oynadı, Sarıyer’den daha çok atak yaptı ve güzel bir gol buldu, onlarda İlker, Yasin Mert’le mutlak golleri kaçırdılar ve oyun 1-1 berabere bitti.

İşte Sarıyer böyle bir maçtan sonra küme düşme hattından kurtulduğu için bayram ediyor. Küme düşmediği için bayram yapan bir Sarıyer takımı! Üzülmemek elde değil! Bu futbolcular çok daha iyisini yapabilirlerdi. Nedeni üzerinde durmak gerekir diye düşünüyorum. Ama yine de çok sevinçliyim. Zira Türkiye Liglerinde bir ilki gerçekleştiriyoruz gibime geliyor. Çünkü bir sezon içinde dört teknik direktör değiştiren bir takımın küme düşmemesi, ancak Sarıyer gibi ismi çok büyük olan bir kulübe nasip olur. Sarıyer bunu gerçekleştirdi. Ligin bitmesine iki hafta kala yönetimi ve Sarıyerlileri kabir azabından kurtaran futbolculara bu maç için az da olsa bir prim verilmeli… Bir de hakeme dua edilmeli, çünkü penaltı pozisyonu rahatlıkla verilebilirdi!

Sarıyer seyircisini anlamak mümkün değil. Geçen hafta harikaydılar. Bu maçın ilk yarısında da aynı şekilde devam ettiler. Ne oldu ise son yirmi dakikada oldu ve bir iki futbolcunun aleyhinde tezahürat yaptılar. Bünyamin tepki verdi, o da yakışmadı.

Ligin bitimine iki hafta var. Biri dışarıda biri içerde iki maç oynanacak, puan alınabilir alınmayabilir. Ama sonuç olarak zor günler arkada bırakıldı. O zaman yönetim kurulunun yapacağı şey, elinde tutmayı istedikleri futbolcularla şimdiden görüşmeye başlamak, belirlenen isimler varsa onlarla temasa geçmektir. Ancak öncelikle de yönetim kurulu genel kurul kararı aldığına göre, iyi bir yönetim kurulu oluşturmak için, eğer Başkan Saffet Akkoyun göreve devam edecekse yönetimi oluşturma çalışmalarına şimdiden başlamalı, kulübün bilhassa mali sorunlarını sırtlayacak bir yönetim kurulu oluşturmalıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)