Son Dakika Haberler

SARIYER KÖRFEZ’İ BİRLİK YAPTI

SARIYER KÖRFEZ’İ BİRLİK YAPTI
Okunma : 768 views Yorum Yap

ibalci_99Sarıyer, Kocaeli Körfez birlik Spor’u 1-0 yenerek yara sardı. Sarıyer galibiyet bekliyordu, galibiyeti zor da olsa almayı başardı. Aslında lacivert-beyazlılar, kendi sahalarında arka arkaya oynadıkları üç maçtan da galibiyet bekliyordu ama olmadı ve Kırklareli, İnegöl maçlarını beraberlikle bitirince ilk beş sıradaki yerini tehlikeye attı. Sarıyer bu maçlardan sonuncusunu İkinci yarının başarılı takımlarından Kocaeli Körfez Birlikspor’a karşı oynadı. Maça seyirci çekebilmek için maç biletlerini bir şişe su fiyatına yani bir liraya indirdiler. Ama yine de beklenen seyirci gelmedi. Acaba neden? Kimse nedenini sormasın, zira seyirci iyi futbola ve başarılı sonuçlara gelir. Sarıyer epey bir zamandır bu havadan uzaklaştığı için seyirci de maça kayıtsız kalıyor.

Maça GRUP BEYAZ MARTI damgasını vurdu. Kale arkasına çektikleri muhteşem pankart göz alıcıydı. “BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ. BİR İHTİMAL DAHA VAR SARIYER” sloganının yazılı olduğu görkemli pankartta olmasaydı seyirciyi havaya sokmak zor olacaktı. Seyirci az da olsa maçın başından sonuna kadar takıma müthiş destek verdiler. Seyirci de zaten bu demek… Tebrikler…

Sarıyer sahaya yine değişik bir tertiple sürüldü. Yaşar, Mert, Eray ve Soner ilk on bir de yok… Bunların yerine Cemre, Muhammet, Ozan ve Hakan var… Eee böyle olunca takımdan iyi futbol beklemek hayalden başka bir şey olamaz… Nitekim ilk kırk beş dakika sahada Sarıyer adına bir takım yoktu… Ama ikinci yarıda Mustafa’nın hatasız futboluna arkadaşları katkı verince Sarıyer oyunu kontrolüne aldı. Bu kez Bahri Kaya oyuncu değiştirmekte hata yapmadı ve oyuna aldığı Soner, Yaşar ve Mert’le maça ağırlık koymayı bildi ve attığı golle de maçı kazanmayı bildi.

Sarıyer’de her zaman ki gibi orta saha sıkıntısı var. Takımın 4-3-3 oynaması da oyunu kontrolüne almasına yetmedi. 4-4-2 de başarısız olan bir takım 4-3-3 de nasıl başarılı olacak? Nitekim olamadı da… Sarıyer’in sağ ve sol iki dış adamı Güney ve Eser veya oynatılacak diğer isimler savunmaya yardım etmedikleri sürece Sarıyer beklenmedik maçlarda yara alır… Bu gün de aynı akıbetle karşılaşmak mümkündü ama rakip başarısızdı…

Maça Sarıyer Muhammet Soner değişikliği ile başladı ve maçın tek golünü 50’ci dakikada kazandı. Defanstan bir top alan Ozan sağ kulvardan kaydı ve herkes tarafından orta yapması beklenirken, 35 metre kazar uzaktan ani bir şut çıkararak topu alt köşeden rakip ağlara gönderince bu gole herkes şapka çıkardı. Zira tüm seyirci hatta futbolcu arkadaşları orta bekliyordu. Bahri Hoca golden sıra Mert ve daha sonra da Yaşar’ı oyuna aldı. Maçın son yirmi dakikasında, ilk devre çok kötü oynayan Mustafa’nın fevkalade güzel futbolu, ona Hakan’ın katkı vermesi, Ozan’ın yerini yadırgamadan savaşması, Gökhan’ın serinkanlı oyunu, Soner’in hata yapsa da çok top çalarak iyi paslar yapması ve Yaşar ile Mert’in rakip savunma üzerine kurdukları baskı ile Sarıyer en azından yüzde yüzlük üç gol pozisyonu daha bulmasına karşın pozisyonlardan yararlanamadı ve maçı 1-0 kazandı.

Sarıyer arka arkaya kendi sahasında oynadığı üç maçı kazanabilseydi Play-Of’a katılmayı şimdiden garanti edebilirdi ama olmadı. Şu anda beşinci sıraya yükselmiş durumda, gelecek haftalarda yerini koruyabilirse istenen gerçekleşebilir.

Futbolun güzelliği üç sonuçlu oyun olmasıdır. Yani bir yer de şeytan azapta gerek dedikleri gibi.

İbrahim Balcı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)