Son Dakika Haberler

Peygamberimizi Öğretmeyen Din Bilgisi Dersi Olur mu? Mahiye Morgül

Peygamberimizi Öğretmeyen Din Bilgisi Dersi Olur mu? Mahiye Morgül
Okunma : 748 views Yorum Yap

Olmaz demeyin, Hz.Muhammed’siz ezan, hilalsiz cami, buğdaysız para, şemssiz minber olursa o da olur.

Peygamberimizin hayatı ayrı bir ders ve seçmeli olacakmış. Anlaşılan,  Atatürk’ten sonra Sevgili Peygamberimizi de tarihten silme kararı verilmiş.

Hepiniz bilirsiniz, Din Bilgisi müfredatında Hz. Peygamberimizin hayatı ve savaşları önemli yer tutar.  Peygamberimizin Semudi (Yemenli Yahudi faizci-köleci tacirleri) taifesi ile ne için savaştığını o kitaptan öğrenirdik. Uhud ve Hendek savaşlarını anımsamayan yoktur. Peygamber efendimizin hayatı bu savaşların özetidir. Örneğin, Çanakkale savaşını Atatürk’süz anlatmak mümkün olmadığı gibi, Çanakkale Zaferini anlatmadan da tarih yazılamaz.

Sevgili Peygamberimizin hayatını anlatan bölümleri Din Bilgisi müfredatından çıkartıp ayrı bir ders konusu yapmak, hem de seçmeli ders yapmak, görünürde kulağa hoş geliyor, ama kazın ayağı öyle değil… Maksat O’nun hayatını öğretmemek olunca… Seçmeli ders adı altında “isteyen varsa alsın” denilecektir. Bu yol, Peygambersiz İslam’a gider. Bir tür uysallaştırılmış ılımlı İslam…

Ey ahali, artık uyanın. İçi boşaltılmayan bir şey kalmadı.

Matematikten Geometri çıkartıldı, gık demediniz. “Havuz hesaplarının ne gereği var” dediler; yuttunuz, “Ama siz de çok şey öğretiyorsunuz” dediler, lise dersleri ortaokul seviyesine indirildi, fakülteler lise seviyesinde bile değil artık…

Türkçe dersinden Dilbilgisi çıkartıldı, gık demediniz. Türkçe kitaplarına masallar dolduruldu, hiç fark etmediniz. İngilizce eğitim verilen ellerden gelip Türkçe bir tane şiir okuyanı alkışlamaktan avuçlarınız patladı, kendi çocuğunuzun iki satır mektup yazamadığını görmediniz.

Camilerinizin kubbelerinden Hilal, mihrabından Şems kaldırılırken, çatısı kilise çatısına dönüştürülürken gık demediniz. İçine duvardan duvara halı döşenirken camiye hediye edilmiş Türk kilimleri nereye götürüldü diye sormadınız. Kubbesiz caminin, yamuk hilalin altında namaz kılmanın ne mahsuru olacak, namaz kılanın nerede namaz kıldığının ne önemi var, “önemli olan insanın içidir” dediniz…  Samimi olun, başı kapalı olmayan bacılarınıza aynı şekilde “önemli olan insanın içidir” demediniz.

Paranızın üzerinden bereket duamız “buğday” kaldırılırken gık demediniz, şems yerine yedigen, hilal yerine kuyruklu yıldız getirilirken fark etmediniz. Üstelik TL değiştiğinde alkıştan avuçlarınız çatladı… Paranın üzerinde sadece Atatürk var zannettiniz, ama bütün İslam sembollerini paranın üzerine O’nun koyduğunu bilip görmediniz. Siz O’nun bozuk resimlerine sevindirilirken elinizdeki en kutsal İslam değerleriniz elinizden alındı, fark etmediniz.

Şimdi “eğitim piyasası” açılıyor. “Din eğitimi piyasası” da, Din kitapları piyasası da açılıyor. Din Okulları piyasası da açılıyor, bütün hazırlıklar onadır. Sanmayın okulda verilen Din Bilgisi o eski Din Bilgisi olacak. En yetkili ağızlardan ilan edilmiştir, Hz.Muhammed’i ders kitabından çıkartılıp ayrı bir seçmeli ders yapacaklar, isteyen alır diyecekler. Bilmiyorsunuz ki, bir çocuğun haftada alabileceği ders saati bellidir, Hem Din Bilgisi dersini hem de Hz. Muhammed’in Hayatı dersini birlikte alması mümkün olamayacaktır!

Ey halkım, sizden bir şeye alkış istedikleri zaman, bilin ki o an “bak bak kuş” anıdır, cebinizdeki en değerli şey çalınmaktadır.   Sevgili peygamberimiz çıkartılırsa, geriye kalan İslâm mıdır?

Lütfen samimi cevap verin. Din Bilgisi dersleri dahil, bütün müfredatları kırma yetkisi verilmiş, ellerinde balyoz, dersleri 3 aylık kurslarla piyasaya devreden bir piyasa üst kurulu var, adı Mesleki Yeterlilik Kurumu’dur. Kaçınız bu kurumu biliyorsunuz? Hangi derslerin “seçmeli ders” olacağına kimler nasıl karar veriyor gerçekten biliyor musunuz?

Başbakanımızın en yakınındaki çoğu yabancı 32 danışmandan kaçı bu kurumla eşgüdüm çalışıyor, bilmiyoruz.

Son olarak, Peygamberini seven herkese öneriyorum, 1976’da basılmış olan Din Bilgisi ders kitaplarını bulup onları doğmamış torunlarınız için çok iyi koruyun.

Mahiye Morgül

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)