Son Dakika Haberler

Rövanş Alan AKP mi, Küresel Çete mi? Mahiye Morgül

Rövanş Alan AKP mi, Küresel Çete mi? Mahiye Morgül
Okunma : 1.078 views Yorum Yap

Kesintili 12 yıllık eğitim programıyla, AKP, 8 yıllık eğitim programından rövanş mı alıyor?

Böyle sorarsak yanılırız. Ortada, Dünya Bankası (küresel çete) tarafından hazırlanmış olan bir paket program vardır, 24 Ocak1980’den beri “bizim oğlanlar” eliyle yürütülür. İleri demokrasiye(!) geçiyoruz, kamuda ne varsa küresel çetelere veriyoruz. Sırada eğitimin piyasaya devredilmesi vardır, 8 yıllık ara dönem tamamlandı, paketteki son aşamaya gelinmiştir.

“8 yıllık kesintisiz eğitimden rövanş alınıyor” söylemi, Başbakan Erdoğan’a “ne mağduriyetler gördük” dedirtmeye yarıyor. Kemal Gürüz’le paslaşarak mağdureler yaratıldığını unuttuk, sayelerinde kin ile din yer değiştirdi. O sırada YÖK binasında SPAN Amerikan Eğitim Danışmanlık şirketiyle 1.paket “yeni neslin ders kitapları” hazırlanıyordu. 2005 yılında dağıtılacak olan kitaplar böylece gözlerden uzak hazırlanabildi. Şimdi 8 yıl sonra 12 yıllık 2.paket geliyor. 1.paketin reçetenin kullanım süresi 2005-2012 bitti.

2005’den 2012’ye kadar okullar eliyle yürütülen 8 yıllık savaş, bundan sonra piyasa eliyle yürütülecek. Paketin 12 yıllık dosyasında “Talep varsa ders var” sistemi, sayısız seçmeli ders yer alıyor. Bundan sonrası paran kadar bilgi toplama dönemidir. Yaşam boyu “sınırsız eğitim” için para harcama tuzaklarıyla karşı karşıya kalacağız. 652 sayılı KHK ile MEB’da dairesi kuruldu,  Dünya Bankası tarafından kurulan Mesleki Yeterlilik Kurumuna bağlı olarak hazırdır.  Yaşam boyu sertifikalı kurslar burada hazırlanmaktadır.

Bundan sonra eğitimde birlik yok olur. Eğitimde birlik yok olurken toplumda birlik de yok olur. Onlara göre artık insan bireydir, sosyal varlık değildir. Her çocuk birey, ama babasının parası kadar birey!

Parayla sınırlı “eğitim özgürlüğü” geliyor, onlar “sınırsız özgürlük” diyorlar. Piyasa demokrasisi mantığı budur. İleri demokrasi safsatası budur. Sınırsız özgürlüğün bir adı da anarşidir, bundan hiç söz etmezler. Eğitimde “sınırsız özgür” olan neymiş, bakalım:

Sınırsız sertifika toplama özgürlüğü; özel müfredatlar dönemi… Parası kadar eğitilmişlik…

Sınırsız sertifikalı din öğrenme özgürlüğü; özel din öğretimi müfredatları dönemi… Parası kadar dindarlık, demokratik laiklik!

Sınırsız geriye gidiş özgürlüğü; “teokratik demokrasi”… Tarikatlara bayram getirir! Yani ilkel demokrasi, anarşi… Bu noktada, tarih boyunca kaynaşıp Millet olmuş uluslar ortadan kalkar, cemaat-kabile din savaşları başlar. Orada milli bayram olmaz, milli müfredat olmaz.

12 yıllık eğitim paketinden kabile savaşları çıkacak. Dünya Bankasının eğitim piyasası yaratmasının amacı budur. Bizim bayramlarımız kalkarken küresel çete bayram edecek. Onun için, Cumhuriyet’in “halkçı, devletçi, milliyetçi, cumhuriyetçi, devrimci ve laik” eğitimini terk ederek, küresel çetenin planladığı şekilde “piyasacı demokratik eğitim”e geçiriliyoruz. Dikkat ederseniz Mustafa Kemal’de “demokrasi” deyimi yoktur, çünkü bu sözcüğün İngiliz emperyalistlerinin savaş sloganı olduğunu Çanakkale’de bizzat yaşayarak öğrenmişti;  İngiliz Anzak asker şirketi, ölen askerlerinin mezar taşına “For Demokracy” yazıyordu!

Çanakkale’den kovduğumuz İngiliz demokrasi havarileri şimdi Dünya Bankası üzerinden rövanş alıyor bizden. 12 yıllık eğitim paketini hazırlayan orasıdır.

Değerli okurlarım, lütfen 1980 öncesi bütün Fen, Matematik ve diğer ders kitaplarını bulup muhafazaya alın, CD’ye yükleyerek birbirinize dağıtın. Nedenini iyi biliyorsunuz. O kitapların özü çok sağlamdır, çocuklarımızın geleceği için onları özü sağlam sebze çekirdeği gibi saklayın.

Dünya tarihi rövanşlar tarihidir, bunu düşünün. Türk tarihi, küresel çetelerin Anadolu’dan işbirlikçileriyle birlikte süpürüldüğü rövanşlar tarihidir. Venedik korsanlarının haçlı seferleri buna dahildir. Rövanşlar tarih dizinini yazmayı düşünüyorum. Her kurduğumuz Türk devletinde kime karşı birleşip rövanş adlığımızı siz de düşünmeye başlayınız.

Kurduğumuz devleti koruma (halkçılık) ve güçlendirme (devrimcilik) refleksimizi kaybettiğimizde onlar bizden rövanş aldı, özümüzü hatırladığımızda uyandık direndik, tekrar ayağa kalktık, özeti budur.

28.2.2012

Mahiye Morgül,

Sevgili dostlar,

2 Mart Cuma sabahı 9.00 da HALK TV’de “Güne Başlarken” programında Semra Topçu’nun canlı yayın konuğuyum.
12 yıllık kesintli eğitimin perde arkasını, hazırlayan heyetleri, Dünya Bankası tarafından hazırlanmış paket program olduğunu konuşacağız.

Sizi ekran başına davet ediyorum.
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)