Son Dakika Haberler
“width=“1293

Türkçe 1.Sınıf Kitabının Davası “Dava Konusuz Kaldı” ile Sonuçlandı

Türkçe 1.Sınıf Kitabının Davası “Dava Konusuz Kaldı” ile Sonuçlandı
Okunma : 1.302 views Yorum Yap

mahiye_45Bilirkişi heyetinin “Okutulması Sakıncalıdır” şeklinde verdiği rapordan sonra MEB mahkemeye gönderdiği yazıda kitabın 2015-2016 ders yılında kaldırılmış olduğunu açıkladı. Kaldırma kararı Tebliğler Dergisinin Ocak 2015 sayısında açıklanmış. Bunun üzerine mahkeme DAVA KONUSUZ KALMIŞTIR, mahkeme masraflarının MEB tarafından geri ödenmesi şeklinde karar verdi.
Dava kaybedilmemiş, bu dava sayesinde kitabın tekrar baskısı durdurulmuştur.
Mahkeme kararı aşağıdadır.

Belge-mahiye

Anayasa hukukçusu Erdem Cömert’e göre bu karar bir hukuk zaferidir; idare, bu dava sürecinde hukuk düzenlemesine gitmek zorunda kalmıştır. (Kendisi bu davada yaşanan karar süreçlerini ele alan bir yazı hazırlayarak basına verecek.)
Bir dava devam ederken konusuz kalması bir hukuk garabetidir. Bundan böyle bu dava Hukuk derslerinde örnek dava olarak okutulur.
Bu arada öğrendim ki, 2015’den itibaren kitap davası gibi genel davalar artık Danıştay’a açılacak. Ancak önce kitapta işaret edilen bilimsel yanlışların düzeltilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına itiraz dilekçesi verilecek, alınan cevap üzerine 60 gün içerisinde Danıştay’a gidilecek.
Eğer veli olmayanlar da dava açabilecekse, tek tek bütün kitaplara itirazımızı gerçekleştirebiliriz. Çünkü veliler “çocuğumu mimlerler mi” korkusuyla dava açmaktan korkuyor, ya da babası-annesi memursa işinden olma korkusuyla dava açamıyor. Şimdi yeni bir hukuk getirdiler, bakalım, yeniden deneyerek öğrenelim.MEB Hayat Bilgisi kitabını da yeniden basacakmış, çıkardıkları ünitelerden bazılarını geri getiriyorlarmış, göreceğiz, özellikle beyin işgaline malzeme olan resimleri de çıkartmışlar mı? Eğer tamamen düzeltilmemişse onlara da dava açarız.
Şu günlerde Özel Tevfik Lisesi Türkçe 7.sınıf kitabındaki büyük yanlışlarla ilgileniyorum. İpucu vereyim, kaynak olarak ADD’nin internet sitesinden alınmış olduğu belirtilen Atatürk’e ait bir tek paragraflık yazıya suluboya ile çok kötü yapılmış ve yanlış Türkiye haritası, üzerinde kirli pembe Türk bayrağı, ay-yıldızı ters ve dahası Kıbrıs adası bütün olarak kahverengi boyanmış, KKTC yok!
Sevgiyle, ışıkla…

Mahiye Morgül
15.7.2015

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)