Son Dakika Haberler
“width=“1293

BETONLA AŞK OLMAZ. Av. Necati Yıldırım

BETONLA AŞK OLMAZ. Av. Necati Yıldırım
Okunma : 2.522 views Yorum Yap

avukat-necati-yildirimMecbur değiliz. Mahkum da . biz endemik çiçekleriz, soyumuz kalsın isteriz. Zekeriyaköy’de , köy içinde Askeriyeden kalan yerde, ne yapılacak biliyormusunuz?
Sarısüsenlere ne olacak biliyormusunuz?
“İstanbul’un endemik madımağı, turuncu, beyaz Kalkedon çiğdemleri, Kilyos peygamber dikenleri, İstanbul keteni, alaca sığırkuyruğu gibi bitki ve çiçekleri, yaşama savaşı vermekte.”

“Yemyeşil bir ülke olan İngiltere’de, 1855 çeşit çiçek bulunuyor. Sadece

, bu sayı 2.500 ve endemik çiçek sayısı da 500. Türkiye’de, her altı günde bir, yeni bir çiçek keşfediliyor…”
“Çok değil, kısa sayılacak bir zaman önce, Tarabya, Sarıyer, Kilyos arası kesintisiz ormanlarla kaplıydı. Bugün ise bu bölgede her halde 1 kilometre kesintisiz devam eden orman alanı kalmamıştır. Araya ya konut alanları, inşaat sahası ve siteler, ya da dallanıp budaklanarak her yerde boy gösteren asfalt yollar, benzin istasyonları, restaurantlar, çiftlikler, fabrika binaları, vb gibi, yeşilden çalan yapılaşmalar sokulmuştur.”
“Ancak şu bir gerçek ki, ne Amasra’da, Ne İstanbul’da, ne Maraş’ta, ne de yurdun bir başka güzel köşesinde, bu bitkiler ve çiçekler güvencede değiller. Betonlaşma ve konut çılgınlığı, bu eşsiz yabanıl ortamları, yaşayamayacağı alanlara doğru sürgün etmektedir.”
“İstanbul’un endemik madımağı, çiğdemleri, peygamber dikenleri, dağ yıldızı, alaca sığırkuyruğu gibi bitki ve çiçekleri, kumsal bitkileri, birer birer İstanbulluları terk etmiştir. Gerçekte ise, onları metropolden atan, yok eden, İstanbullular olmuştur.”
 “Belgrat Ormanları, işte bu araya sokuşturulan beton, asfalt ve çelik malzemeler sayesinde, ancak üçte birlik oranlarda ayakta kalmaya çalışmaktadır.”
Zekeriyaköy’de , köy içinde Askeriyeden kalan yerde, ne yapılacak biliyormusunuz? Beton Binalar. Size sordular mı? Köy Halkının ne istediği önemli mi?
Köy Merasının üzerinde neden beton binalar yapılıyor. Yapanlar bilmiyorlar mı ki beton da aşk olmaz. !
Yaşam su ister, toprak ister. Böceklerin de bu dünyada yaşama hakkı var.
“Alçak boylu, açık mavi renkli minik çiçekleriyle yavşan otları, macenta renkli çiçekler açan arsız ebegümeciler, toprağı yeşil bir halı gibi saran yoncalar, sarı çiçekli ekşi yoncalar, uçuk mavi çiçekli yabani hindibalar ya da sarı sarı açan hindibalar, yaprak yaprak yeşeren yedi damarlı otları, böğürtlen dikenleri, nisanda ortalığa çıkan beyaz, turuncu çiğdemler, mor renkli sümbül çiçekleri, sarı açan mercangüller, beyaz şemsiye çiçekli civan perçemleri, labadalar, kazayakları, ısırganlar, ayrık otları, eğreltiler, yaban gülleri ve daha nice adı bilinmez bitki ve çiçek barınır bu saklı cennetlerde.”
DOĞAL BİR PARK OLAMAZ MI? ÇİÇEKLERİN, BÖCEKLERİN, BİTKİLERİN VE TÜM CANLILARIN KENDİ KENDİLERİNE KALABİLECEKLERİ BİR ORTAM BIRAKILAMAZ MI?
EY İNSAN SENİ ANCAK TOPRAK DOYURUR. HAL BUKİ KALPLER ANCAK O’NUNLA MUTMAİN OLUR. NE OLDU DA BU KADAR RANT BÜRÜDÜ GÖZLERİNİZİ.
HERŞEYİ YEŞİL GÖRÜYOR BU İNSANLAR, AMA DOĞANIN YEŞİLİNE KÖR. AMERİKAN  DOLARININ YEŞİLİNE MEFTUN. BÖYLE BİR TAMAH ÖLDÜRÜR DE…KURUTUR DA….       
“Hiç kimsenin, hiçbir yerel yöneticinin aklına, kent içindeki, mahalle arasındaki doğal bir ortamı, kendi doğallığında korumak, ağacına, çalısına, dikenine, kamışına, sazlığına, çimenine, çiçeğine bulaşıp karışmamak, boy atan yabani çiçekleri, otları kesip atmamak, sadece ortamı daha da yeşertecek müdahaleyi yapmak, doğal patikalar bırakmak, minik tepecikler ve yamaçlar yaratmak, yoksa minik su gözeleri oluşturmak, varsa var olanı korumak, betonu, asfaltı, şekil verilmiş fabrikasyon taşları, çeliği ve plastiği bu doğal ortamlara bulaştırmamak gelmez!
OYSA ŞEHİRLERDE YAŞAYANLARIN, BU TÜR DOĞAL ORTAMLARA ÇOK AMA ÇOK İHTİYAÇLARI VAR!
LÜTFEN KENT İÇİNDEKİ KIRLARA, MİKRO SULAK ALANLARA, SON KALAN KÜÇÜK SAZLIKLARA VE YEŞİL ALAN OLARAK AYRILAN ALANLARA DOKUNMAYALIM!”    
Bu kadarı yetmez mi, Zekeriyaköy’e daha fazla beton dökmesek olmaz mı !?!!
Av. Necati YILDIRIM

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)