Son Dakika Haberler

ULUSLARARASI ÇALIŞTAY'IN 2. GÜNÜNDE SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ULUSLARARASI ÇALIŞTAY'IN 2. GÜNÜNDE SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Okunma : 2.176 views Yorum Yap

DSC_8647
Sarıyer Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün organize ettiği “Uluslararası İşbirliği ve Kültür Çalıştayı”nın ikinci gününde, dün gerçekleştirilen üç atölye çalışma grubunun sunumları yapıldı.
Çalıştay’ın sonunda Sarıyer Belediye Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Coşkun bir kapanış konuşması gerçekleştirirken, Aachen’dan Eğitim Danışmanı Nurhan Karacak da çalıştayın sonuç bildirisini okudu.
Almanya Başkonsolosu Georg Birgelen de, sunumlar öncesi etkinliğe katılarak Aachen ve Sarıyer arasındaki güçlü işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Prof. Dr. Gökçe Dervişoğlu ve Dr. Doğuş Şimşek’in kültür, uyum ve göçmen meselesi ilişkisine yaptıkları vurgu ve yerel yönetimlerin bu alanda yapabileceği işler ilgili önerilerin sunulması, katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.
Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serhat Başdoğan ile Aachen Belediyesi Mimarı Serdar Aymen de kentsel dönüşüm ile ilgili yapılması gerekenler ile ilgili düşüncelerini aktardı. Konu ile ilgili ek yapmak isteyen Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de söz alarak; “Kentsel dönüşüm çalışmasını yürüten arkadaşlarımın değerlendirmeleri son derece açıklayıcı. Bizim belediyemizle ilgili şunu ifade etmem gerekir ki imar plan çalışmalarının ve dönüşüm alanlarındaki çalışmaların bütün evrelerinde etkileşim içindeyiz. İmar plan çalışmalarının bütün evrelerinde halk olacaktır. Önce planlar yapılır sonra halkın onayını alırız ve meclise sunarız. İnsansız planlama anlayışını ve insanları yerinden eden plan anlayışının karşında olunması gerektiğini belirtiyoruz’’ dedi.
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)