Son Dakika Haberler

YRD DOÇ DR GÜRKAN KAZANCI. Yazıları ile Sariyer Times’te

YRD DOÇ DR GÜRKAN KAZANCI. Yazıları ile Sariyer Times’te
Okunma : 2.569 views Yorum Yap

Sayın ‘sarıyertimes ‘ okuyucuları,  inşallah  bundan sonra düzenli yazılarımla sizlerin üroloji konusundaki sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

Üroloji bilindiği gibi idrar yollarının –böbrek, prostat, sidik yolu, penis, prostat- cerrahi hastalıkları,taşları,  cinsel yolla bulaşan hastalıklar, erkekte iktidarsızlık benzeri konularla uğraşır. Kanda ürenin yükselmesine bağlı nefrit, diyaliz v.s. ise Nefroloji uzmanlık alanını ilgilendirir.

Ben Sarıyer’e 50 yıl hizmet etmiş Dr Kazancıyan’ın Üroloji Uzmanı olan oğluyum. Babamı hayırla yadediyorum.

Kısaca kendimden söz edeyim.

Sarıyer’de 1947 yılnda doğdum. İlk ve ortaokulunu Sarıyer’de bitirdikten sonra Bebek’deki Amerikan Koleji’ne gittim. Merkezi sistem İstanbul Tıp Fakültesi sınavlarını kazanarak 1973 Ocak ayında Tıp Doktoru oldum. Kahraman Maraş’ta Askerlik Hizmetimden sonra kısa bir müddet Amerikan Hastanesi ve Fransız Lape Hastanesinde çalıştım. Devlet Uzmanlık sınavlarını kazanarak İzmir Eşrefpaşa Hastanesinden (mezun olduğum yıl Dokuz Eylül Üniversitesi oldu) Üroloji uzmanı olarak mezun oldum. Sırasıyla Aydın SSK, Kastamonu SSK Hastaneleri, Ondokuzmayıs Tıp Fakültesi  ve en son  Bostancı PTT Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (Şimdi Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi) Bostancı çalışıp 2004 Ekiminde emekli oldum. Daha sonra Özel Okmeydanı Hastanesi ve Kadıköy Universal Hastanesinde çalıştım.

Evli, 3 çocuk babasıyım.

Çok iyi derecede İngilizce bilirim. Türk Dil Kurumu, Türkiye Bilimlerr Akademisi Tıbi terminoloji Çalıştayları, Kanada Uluslararası Çevirmenler Birliğinin üyesiyim. Yirmiden fazla değişik dallardaki  tıp kitabını Türkçeye ve İngilizce’ye çevirdim.

 

Yrd.Doç.Opr.Dr. Gürkan Kazancı

Üroloji Uzmanı

Yenimahalle Cad 77

Sarıyer-İstanbul

GSM: 0535 826 37 00

faks ve tel: 0212 271 28 43

kazanci.g@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)