Son Dakika Haberler
“width=“1293

Beş’i Bir Yerde, Üç’ün Birini Aldılar, Mustafa Balcı

Beş’i Bir Yerde, Üç’ün Birini Aldılar, Mustafa Balcı
Okunma : 1.196 views Yorum Yap

CHP Sarıyer Eğilim yoklamasında ilginç sonuçlara imza atıldı.

% 50 nin altında katılım olması, Üç bin kullanılan oyun, Bin oyu ilçe koalisyonu için verilmiş olması bütün hesapları altüst etti.

İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Belediye Başkan Aday Adaylarından Erol Aydın, Dr.Cengiz Alp, Ali İhsan Özdemir, Resul Can koalisyonu seçimlerde 1000 oy alarak liste ağırlığını oluşturdular.

1/3 Demokrasi’nin sonucu bu olsa gerek!

En yüksek oy olarak değerlendirmeye aldığımızda en yüksek değerde toplamı beş guruba paylaştırdığımızda 230 oy ortalaması çıkıyor, Eğilim yoklamasını “ilçe kongresi” olarak düşünürseniz çok büyük kayıp olarak kabul ediliyor.

Kazanan Meclis Üyesi adayları “tek liste değil, küçük anahtar listelerde de yer aldılar”.

Beş ortaklı koalisyonun bu sonucu alması Belediye Başkanlığı atamasında hiçbir etkisinin olmadığının göstergesidir.

++++

Gençler ve kadınlar siyasette etkili olarak yerlerini aldılar.

Eğilim yoklamasının örgüt yansıması %16 olarak çıktı.

İlçe Listesinden 3 dönerli liste çıkması inançları yok etti.

++++

Seçimlerde büyük çaplı 3 liste, küçük çaplı 8 liste, dönerli olarak 5 liste çarpıştı, toplam 16 liste çıkması sonuçlarda etkili oldu.

Seçimler 5  Belediye Başkan adayından kimin hesabına yazılacak.

İlçe Başkanı Mehmet Deniz liste ortalamasında çekincelerini açıkça ortaya koyuyor, Özellikle Demokrasinin 1/3 oluşunu basın açıklamasında belirtmesi, Genel Merkez eleştirisi yapması dikkatlerden kaçmadı.

++++

Kazandığını zannedenler, aslında kaybettikleri açıklayamadılar,

Kazanan koalisyondan oluşan meclis üyeleri, lakin kaybedenin ilçe oluşu, önümüzde yaşanacak olan ilçe seçimlerinde çok büyük risk oluşturuyor.

Eğilim seçimleri Sarıyer’de yeni siyasetçilerin ortaya çıkmasını sağladı, güçler dengesi değişti. Bir dönemin önemli siyasileri yerlerini artık yeni dönemde “Gençlik ve Kadınların”  oluşturduğu konsorsiyuma bırakmaya hazırlanacaklar.

++++

Sarıyer genç bir siyasetçi kazanıyor.

Yılların siyasetçisi Hayri Gürkan’ın oğlu,  Merdan Ali Gürkan özellikle tercih ve bireysel oy alarak önemli başarıya imza attı. Mahalle bazlı küçük listelerde yer alan Merdan Ali Gürkan, Guruplar arası görüşmelerde Hayri Gürkan’ın özellikle uyarılarını dikkate almayan “gurup başları” başarılı olamadılar.

Hayri Gürkan, Hatasız organizasyon  gerçekleştirerek siyasete genç bir insan kazandırdı.

Bir çok seçim kazanmış ve kaybetmiş olan, bir babanın mutluluğu farklıydı, başarıyı arkadaşlarına karşı siyasi zafer olarak görmeyen, lakin oğluna nasıl bir baba olduğu ispat eden siyasi dehayı herkesin tebrik etmesi gerekiyor.

Ben Ayakta Alkışlıyorum…

Mustafa Balcı

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)