Son Dakika Haberler

Bir Genel Kurul’un Ardından! Mustafa BALCI

Bir Genel Kurul’un Ardından! Mustafa BALCI
Okunma : 933 views Yorum Yap

Sarıyer spor kulübünde bir genel kurul daha yaşamanın sevinci içindeyiz, Bir çok kulüplerin liglerden çekildiği, kapandığı, ekonomik sıkıntıların ve destek olabilecek kitlelerin organize olmayışı yüzünden olsun, gelir getirecek tesis ve kuvvetli bir alt yapının olmayışı,kulüplerin kapanmasına ve liğlerden çekilmesine, nice yılların heba olmasına sebebiyet vermektedir.

Sarıyer spor kulübü her zaman olduğu gibi şanslıdır.

Temel ilkelerini kabul etmiş, Sarıyerliliği benimsemiş,  bu uğur da fedakar ve cefakar olabilecek insanların bir araya geldiği ve getirildiği için yaşam damarlarını tüketmemiştir.

Hayati Kaptanoğlu, Sarıyerli, Sarıyer aşığı bir insandır.

“Yıllarını Sarıyerliler derneğine vermiş, bugüne gelmesinde en büyük katkıları olan bir iş adamıdır. Görev verildiğinde kaçınılmaz olarak kabul eden ve emir telaki ve vazife olarak aldığı görevi en iyi şekilde yapan,  Sarıyer spor kulübünün sıkıntılı günlerine ilaç olmuş Başkandır.

Sezon içinde sıkıntıların ayyuka çıktığında, maddi ve manevi sorunları cesaretle kendini öne atarak sorumlu başkanlığını göstermiştir. Döneminde borçlanma değil, eski borçların ödenmesinde prensipli, ödeme planlarına sadık kalarak, borçların yeniden yapılanmasında yapmış olduğu katkılar ve bu uğurda fazla çaba harcaması, yönetim sorunu yaşanmış olduğu sırada dahi yokluğu hissettirmeyerek layıkıyla yapmıştır.

Sarıyer spor kulübü Hayati Kaptanoğlu döneminde tarihinin en büyük değişikliğine sebebiyet veren, Tüzük Değişikliği gibi yeni düzenlemenin sorunsuz bir şeklide genel kuruldan geçirerek, tüzüğü camiaya kabul ettirmiş. Ekip anlayışından taviz vermeyerek, uygulamaya koymuştur.

Tüzük değişikliği her kulüp için sorunlar arzetmiştir. Bunu geçerli kılmak ve aynı sezon içerisinde sıkıntıları göğüslemek, derecenin kıl payı kaçırılması, başkanlığı döneminde başarılı olduğunu göstermiştir.” Hizmetlerinden dolayı SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ..

Genel Kurul da, Tüzüğün ince ayrıntısına dikkat çekmek lazım!

İki liste olması beklenen genel kurulda tek liste ile gidilmiştir.

Günlerce Sarıyer çevresinde, genç idealistlerin ve genç başkan adayının Sarıyer Spor kulübüne başkan olmak için reklamlarını izledik, harika bir çalışma, oysa bir spor kulübüne başkan olmak hatta yönetici olmak için reklam yapmaya gerek yoktur.

Önce kulübün ilkeleri ve çalışma biçimi belirlenir, Bu Sarıyer spor kulübü ise hizmet için dialoglar kurulur. Her şeyden önce kulübe üye olmak gerekmektedir.

Hiç kimsenin tanımadığı, genel kurul üyeleri tarafından benimsenmemiş ve kongre hazırlık döneminde güven verilemeyerek aday olmak, devam eden reklam çalışmalarının birer programı olarak algılanmıştır.

Sarıyer spor kulübüne elbette hizmet etmek için Sarıyerli olmak gerekmektedir. Bu her kulüp için geçerlidir. Lakin, Başkan adayı hazırlığında bazı sorunlar yaşayan, ekip içerisinde niteliklerden yoksun. Daha önce Sarıyer Spor kulübü içerisinde ve basın da sorunlar yaşamış, aynı şekil de camianın en ince konularını yazılı basında yayınlayarak, “Divan kurulu gibi her kulübün ana damarı olan bir kuruma ve bu insanları oluşturan insanlara,  zaman içerisin de hakaretlere maruz kalmalarını sağlamak ve bu olanağı sunmak,  Divan kurulunu oluşturan diğer insanların bir araya gelmesine sebebiyet vermiştir.”

Genel Kurula katılan insanların kimler olduğunu araştırdığımızda, katılımcıların %80 nin Divan kurulu üyesi olduğu unutulmamalıdır.

Genel Kurula katılan diğer bir durum, katılımcıların çoğunluğu Sarıyer spor kulübü eski sporcuları ve eski idarecilerdir. Genel Kurulda yöneticilik yapmamış, eski sporcu olmayan üye sayısı ise % 20 dir. Bu durumda Sarıyer Spor Kulübünde seçim yapılan bu kongrede hata aramak, haksızlık yapıldığını düşünmek, Kulübün temel direğini oluşturan bu insanları küçük görmek demektir.

Sarıyer Spor Kulübü onurludur. Bunu önemle dikkate alınmasını tavsiye ediyorum.

Günümüzde dünya ve ülkemizde spor için milyon dolar bütçeler hazırlanırken, son yıllarda Sarıyer Spor Kulübü yinede ONUR ve GURURUNU koruyarak sadece emekli maaşı olan Divan Başkanı ile 2 dönem kulübüne sahip çıkarak yönetmişler, bu görevi emir ve vazife olarak yapmışlardır,.

Ben geldim, Burada başkan veya yönetici olmak  istiyorum diyerek tanımadığı  kişilere teslim etmemiştir. Hiç bir kulüb de bunu kabul etmez, edemez, etmemişlerdir.

Sarıyer spor kulübünde elbette ekonomi çok önemlidir. Lakin idareci olmak için, ahlak ve dürüstlük gerekmektedir. Camia içerisinde olumlu referanslar olmalıdır.

Bir Sarıyer ata sözü!

“Sarıyer Spor Kulübü bir bayrak, lacivert– beyaz renkler bir meşaledir, Bayrağı düşürmeden taşıyan ve taşıyacak olanlarla, Bu meşaleyi yakan ve söndürmeme savaşı verenlere ne mutlu.”

Sarıyer Spor Kulübünün önemi ve karakteri  Fb. GS. BJK. TR den az değildir.

Sarıyer Spor Kulübünün bu güne kadar yaşaması ve ayakta durması, yüksek karakterli insanların, Kulübünü kendi ailesi olarak kabul edişinden dolayıdır.

Sarıyer Spor Kulübü Namustur. Onun içindir ki.

SARIYERLİ OLMAK AYRICALIKTIR..

Mustafa BALCI.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)