Son Dakika Haberler

CHP Millet Vekilleri Örgütün Koalisyon Görüşlerini Alıyor

CHP Millet Vekilleri Örgütün Koalisyon Görüşlerini Alıyor
Okunma : 668 views Yorum Yap

chp-sariyer1-5CHP İstanbul milletvekilleri  ilçe başkanlıklarında gerçekleştirdikleri toplantılarla olası bir koalisyon hükümetinin ortağı olup olmama konusunda parti örgütünün görüşlerini alıyor.

 

Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya ise CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Dursun Çiçek’in yanısıra İl Başkan Yardımcıları Ali Mutlu Köylüoğlu ve Şeyma Dumrul, Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, milletvekili adayları Dr. Cengiz Alp, Özgür Koçak, Meclis Üyesi Mustafa Balcı, Nihal Nevruz,  ilçe yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

 

ÖRGÜT KOALİSYONU SORDU. BİR EVET, İKİ ÇEKİMSER  

 

İlçe Başkanı Mehmet Deniz, toplantının parti üyelerinin görüş ve düşüncelerini öğrenmek ve fikir alışiverişi yapmak için düzenlendiğini belirttikten sonra salonda bulunan partililer tarafından milletvekillerine sorular yöneltildi. Ayrıca CHP’nin AK Parti ile ya da MHP ve HDP ile bir koalisyona girip girmemesi konusunda görüşler ifade edildi.

 

Parti üyeleri, genel olarak AK Parti ile ilgili bir koalisyonun partiye ve ülkeye neler kazandırıp, neler kaybettirebileceği üzerinde durdu. Bazı üyeler AK Parti ile koalisyona girip, hükümet ortağı olunmasını isterken, bazıları da buna kesin olarak karşı çıktı. CHP-MHP-HDP ortaklığına sıcak bakanlar da oldu.

 

Bu arada genel seçim öncesi CHP’de yapılan önseçimle ilgili görüş bildiren bazı partililer ise bundan sonra hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm milletvekili aday adaylarının önseçime girmesi, adayların da genellikle seçime girdiği bölgenin insanı olması gerektiğini savundular.

1990364

MİLLETVEKİLLERİ SORULARI CEVAPLADI

 

Parti üyelerinden sonra söz alan Milletvekili Dursun Çiçek, Aykut Erdoğdu ve Sezgin Tanrıkulu ise, koalisyon ortağı olup olmama konusunda görüş ve düşüncelerini ifade edip, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm parti yönetiminin kapsamlı bir çalışma içinde olduğu ve toplumun ve partinin her kesiminin bu konuda görüşünün alındığını belirttiler.

 

Dursun Çiçek, CHP’nin köklü ve güçlü bir parti olarak ülke yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini belirtirken, Aykut Erdoğdu konuşmasında genel bir Türkiye portresi çizdi ve ülkenin içinde bulunduğu durumu anlattı ve neler yapılması gerektiğini söyledi. Erdoğdu, koalisyon konusunda fikir yürütürken olası bir erken seçimi de gözardı etmemek gerektiğini belirtip, “MHP ve HDP erken seçimi istemez, AK Parti zaten daha fazla oy kaybeder. Bizim ise hiç bir korkumuz yok. Oyumuz artar” dedi.

9566872

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise devlet kuran CHP’nin 90 yıllık bir çınar olduğunu ve hiç bir gücün onu yıkamayacağını ifade etti. Tanrıkulu, “Parti üyesi olarak hepimiz eleştiride bulunalım, yol gösterelim, partiye katkıda bulunalım. Seçimde çok emek harcadık daha da harcayacağız. Amacımız ülkemizin ve insanlarımızın hak ettiği bir iktidarı oluşturmaktır. Bunun için Genel Başkanımızla birlikte görüşmeler yapıp, fikirler alıp, bir yol haritası oluşturuyoruz” diye konuştu.

Tuncay Dağlı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)