Son Dakika Haberler

AKİL İNSAN MURAT BELGE “KANDIRILDIK”

AKİL İNSAN MURAT BELGE “KANDIRILDIK”
Okunma : 648 views Yorum Yap

muratbelge-12
AKİL İNSAN MURAT BELGE KANDIRILDIK

Yetmez ama evetçi Murat Belge, ‘kandırıldığını’ ileri sürdü. AKP’nin atadığı Akil İnsanlar Heyeti’nde de görev alan Belge, “aklımızı kullanmıyorduk” dedi.

Yetmez ama evetçi” Murat Belge, 2010 Anayasa Referandumu’nda AKP’ye yönelik desteğini “2010 referandumunda ‘Evet’ diyenler kandırıldı mı?” sorusuna “Bence evet. Zaten bütün bu olanlar bir kandırmaca haline geldi sonunda. Ben de doğrusu kendimi kandırılmış hissediyorum” sözleriyle savundu.

 

“O ZAMANIN ŞARTLARINDA…”

‘O zamanın şartlarında doğru davrandığını’ öne süren Belge, “Elim kırılaydı da oy vermeseydim’ diyecek halim yok. O zamanın şartlarında doğru davrandığımı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Kendisinin de içerisinde yer aldığı Akil İnsanlar Heyeti’ni ‘konu mankeni’ olarak tanımlayan Belge, “Biz aklımızı falan kullanmıyorduk” dedi.

 

METİN LOKUMCU’YU ERGENEKON’A BAĞLAMIŞTI

AKP iktidarını yıllarca ‘sol’ adına destekleyen Murat Belge, Metin Lokumcu’nün ölümünü “birilerinin AKP’ye oy kaybettirmeye çalışmasına” bağlamıştı. Yetmez ama evetçi Belge, Lokumcu’nun çevresinin Ergenekoncu olduğunu ileri sürmüştü. Belge’nin “Yalnız Hopa’daki gariban adamın bu kadar heyecanlanacağı bir durum yoktu. Biraz da yapay olarak pompalanan, ucu Ergenekon’a uzanan bir gerginlikti” sözleri tepki toplamıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)