Son Dakika Haberler

İyi İnsan,” Kel Yakup’u” Bin Kişi uğurladı.

İyi İnsan,” Kel Yakup’u”  Bin Kişi uğurladı.
Okunma : 2.387 views Yorum Yap


İyi insanlar fazla yaşamaz derler. Bir iyi insanı daha Sarıyer camiası kaybetti.

Beklenmeyen bir gelişme ile ayırmak için girdiği kavgada kalbine aldığı tek bıçak darbesiyle hayatını kaybeden “Kel Yakup” Yakup KAPTAN sevenleri tarafından uğurlandı.  Sarıyer’de doğup Sarıyer’ de büyüyen ve nihayetinde hayatını kaybeden Yakup Kaptan ‘ı Spor camiası ve siyaset camiası, Sarıyerli dostları ve birlikte futbol oynadıkları takım arkadaşları uğurladı.

Sarıyer merkez camii yeri kalabalığa yetmediği için, Sarıyer Spor Kulübü Kafesi önünden kalkan Yakup Kaptanın cenazesi Garipçe mezarlığına defnedildi.

Bin kişiden fazla cemaatin hazır olduğu törende tüm dostları ve acılı aileye baş sağlığı diledi.

Garipçe mezarlığında, Sarıyer Spor Kulübü adına Basın sözcüsü Gökhan ZEYBEK,  Yakup Kaptan’ın bilmeyenlere tekrar hatırlanması için açıklama yaptı. Gökhan ZEYBEK, “Yakup Kaptan 1948 yılında Sarıyer’de doğdu. Kendine meslek olarak futbolu seçti. , Vefa Karabük gibi kulüplerde Sarıyer’ de uzun süre futbol oynadı. Hırslı, hırçın ve yenilgi kabul etmez bir futbol anlayışına sahipti. Futbolu bıraktıktan sonra antrenör ve teknik direktör kurslarını tamamladı. Çeşitli kulüplerde antrenör ve teknik direktör olarak görev yaptı. Sarıyer alt yapısında başlayan antrenörlük görevine amatör takım ve profesyonel takım antrenörlüğü ve nihayetinde profesyonel takım teknik direktörlük görevini devam ettirdi. Sosyal, kültürel ve siyasal çalışmalarda bulunan merhum Yakup Kaptan İlçemizi İl Genel Meclisinde üye olarak temsi etti. Merhum Yakup Kaptan’a Allahtan rahmet, ailesine, arkadaşlarına, Sarıyer Spor Kulübüne ve futbol camiasına başsağlığı dileriz, açıklaması yaptı,”

TV kanallarına Yılların dostu kader arkadaşı Sarıyer Spor Kulübü eski Genel Kaptanı Eyüp ODABAŞI” Açıklama  yaptı, Yakup Kaptan’ın yaşamını ve özeliklerini anlatırken camia olarak üzüntülerini ve kayıplarının çok derin olduğunu belirterek, kardeşimi, arkadaşımı kaybettim, Herkesin sevgilisini kaybettik dedi.”


KAHVALTI MASASI BİR KİŞİ EKSİLDİ.

1.5 ay önce Sarıyer Spor Kulübü kafeteryasında Eyüp Odabaşının Sarıyer’de eski futbolculara verdiği kahvaltıda bir araya gelen futbolcular, “Kel Yakup’la birlikte yaşadıkları anıları kahkahalarla anlatmışlardı, Bugün yine aynı yerde ve yine aynı masada En yakın dostlarını kaybetmenin derin üzüntüleri içindeydiler. Kimse inanmıyor, yaşanılanları kimse kabullenmek istemiyordu.

Sarıyer Spor Kulübü Divan Başkanı İbrahim BALCI ise sosyal paylaşım sitesinde Yakup Kaptan’ı anlattı.

 KEL YAKUP’U KAYBETTİK.

Sarıyer’de 1948 yılında doğdu Yakup Kaptan. Nam-ı diğer adıyla “KEL YAKUP”. Kendini futbola adadı, meslek olarak bunu seçti. Çocuk yaşta lisansyer oldu. Sarıyer’e transfer olduktan bir süre sonra askere gitti.

İzmir’in güçlü Denizgücü takımında oynadı. Terhisini takiben yine Sarıyer’e geldi. Sarıyer takımında başarılı yıllar geçirdi. I. Türkiye Liginde Vefa‘da da çok başarılı oldu. Sonra tekrar Sarıyer’de ve Karabükspor gibi kulüplerde forma giydi. Futbolu bırakınca antrenörlük kurslarına girdi, başarılı oldu çeşitli kulüplerde çalıştı ve teknik direktör kurslarına katıldı. Buradan da başarı ile çıktı ve A Lisansına yani Teknik Direktörlük unvanına sahip oldu. Sarıyer altyapısında bir süre çalıştıktan sonra profesyonel takım antrenörlüğüne getirildi.

Yıllarca görev yaptı ve bilahare Lacivert-beyazlı ekipte teknik direktör olarak görev yaptı. Bir kaç yıl evvel de sportif direktörlük görevine getirildi. Yakup, hırslı, inançlı ve yenilgi kabul etmez futbolculardan biriydi. Orta saha oyuncusu idi. Müthiş mücadele gece, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile herkesin takdir ettiği bir futbolcu idi.

Bir süre Günaydın gazetesinde yazı yazdı, bilahare Sarıyer Yerel Haber Gazetesinde köşe yazarı olur futbolla ilgili yazılar yazdı.

Çok hareketli bir insan olan Yakup özel yaşamında da hayli etkiliydi. Sosyal, kültürel ve siyasal çalışmalarında da hayli etkindi. Nitekim pek çok dernekte görevler almış, siyasi hayatında İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliğine Sarıyer’den CHP den seçilmişti.

İşte bu Sarıyer’liyi 65 yaşın içinde maalesef kaybettik. Beklenmedik şekilde gelişen olaylar zinciri sonucunda aldığı bıçak darbeleri ile hayata gözlerini kapadı. Allah rahmet eylesin! Ailesinin, sevenlerinin, spor camiasının ve Sarıyer S.K. nün de başı sağolsun..

Sarıyer Times

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)