Son Dakika Haberler

KADIKÖY’DE 8 MART EYLEMİ: KADINLAR UYANIN!

KADIKÖY’DE 8 MART EYLEMİ: KADINLAR UYANIN!
Okunma : 1.465 views Yorum Yap

Halkın Kurtuluş Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Kadınlar Uyanın! Harekete Geçin! Savaşın!” denildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İstanbul İl Örgütü, Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

HKP’li Kadınlar, “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”, “İstanbul Sözleşmesi Yetmez, Devrim Olmadan Kadın Sorunu Çözülmez”, “Kadınların Katili Sermaye Düzeni!”, “Çifte Sömürüye Hayır!” ve “Şeriat Ortaçağdır!” yazılı dövizler taşıdı.

‘DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’

HKP’li Kadınlar adına Semra Kalkan’ın yaptığı açıklamada, 8 Mart’ın “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olduğunu vurguladı. Kalkan açıklamasının devamında, “8 Mart başta Ortadoğu Halkları olmak üzere Dünya Halklarına kan kusturan, milyonlarca masum kadın ve çocuğun katliam fermanını yazan, eli kanlı AB-D emperyalistlerinin temsilcisi kadınların günü değildir. 8 Mart yarattıkları sömürü düzeninde olanca lüks ve şatafat içinde yaşarken, işçi-emekçi kadın ve erkeklerimizi, İşsizlik ve Pahalılık cehenneminde inim inim inleten, onlara 2.825,90 TL sefalet ücretini reva gören, kadına yönelik şiddeti ve çocuk tecavüzlerini kılları bile kıpırdamadan aklayan, Finans Kapital ve Tefeci-Bezirgân sermayenin temsilcisi kadınların günü hiç değildir” ifadelerine yer verdi.

‘KADIN DÜŞMANLIĞI BÜYÜK BOYUTLARA ULAŞTI’

Semra Kalkan, 2020 yılının dokuz aylık döneminde 369 kadının hunharca katledildiğini, yeni girdiğimiz 2021 yılının Ocak ayında ise 23 kadının öldürüldüğünü ve 14 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğunu belirtti.
Kalkan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“AB-D Emperyalistleri tarafından 2002 yılında iktidar koltuğuna oturulan AKP’giller, tarihin en gerici ve asalak sermaye sınıfı Tefeci Bezirgân Sınıfı’nın temsilcileridir. Bu Ortaçağcı gerici sınıf Ortaçağın karanlık günlerinin özlemi içindedir. Fıtratında kadın düşmanlığı vardır. Bu yüzden ülkemizi, kadınları ve çocukları Ortaçağın karanlık günlerine götürerek, kadınları dört duvar arasına hapsetmek, Laikliği ortadan kaldırmak, kadını bir eşyadan daha değersiz, alınır satılır bir mal durumuna düşürmek isterler. Bunu yaparken de çok ince yollarla kadın bedenini bir cinsel obje aracı olarak kullanır ve sergilerler. Tek tapındıkları: Para Tanrısı’dır. Yeter ki saray ihtişamları devam etsin ve küpleri dolsun. Bu uğurda her yol onlar içim mübâhtır. Kara halk yığınlarını Yezid-Muaviye dini ile afyonlarken Gerçek İslamı da kuşa çevirirler. İşte bu yüzden de yarasanın en küçük ışık süzmesinden korktuğu gibi bu Ortaçağcı gerici sınıf ve onları besleyen tüm gerici vakıf, demek ve tarikatlar, kadın ve çocuklar başta olmak üzere İşçi Sınıfımız ve emekçi halkımızın yararına olabilecek, onlara az da olsa nefes aldırabilecek en küçük bir uygulamaya bile tahammül edemezler.”

Kalkan, Kadının Kurtuluşunun: Toplumda on bin yıldan beri kökleşmiş olan, kadını aşağılayan geleneklerin, kültürün ve alışkanlıkların bütünüyle ortadan kaldırılmasıyla, silinmesiyle gerçekleşeceğini vurgulayarak tüm kadınlara HKP saflarında örgütlenme çağrısında bulundu.

“Kadına Şiddete Hayır”, “Kadınların Katili Sermaye Düzeni”, “Kadının Kurtuluşu Devrimde, Sosyalizmde” sloganları eşliğinde açıklama sona erdi.

HKP üyeleri basın açıklamasının ardından haklarını almak için DİSK/Nakliyat-İş Sendikası önderliğinde 29 aydır eylem yapan Uzel Makine işçilerine 185 gündür bulundukları Direniş çadırında dayanışma ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)