Son Dakika Haberler

Kasım Meclisi’nde gündem dışı konuşmalar

Kasım Meclisi’nde gündem dışı konuşmalar
Okunma : 1.906 views Yorum Yap

Sarıyer Belediye Meclisi kasım ayı 1. oturumu Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Pazartesi meclisinde gündem maddeleri komisyonlara havale edildi.

Mecliste, partilerin meclis üyeleri gündem dışı konuşma gerçekleştirdi.

Ak Parti’den Abdullah Günaylı Türk Kızılayı hakkında konuştu. Türk Kızılayını güçlendirmek geleceğimizi güçlendirmekte dedi.

CHP Meclis üyesi Ayşe Ağma ise 14 Kasım, Diyabeti Anlama ve Anlamlaştırma Günü nedeniyle konuştu : Türkiye’de diyabet hasta oranı dünyadaki hasta oranının 2 katıdır. Ülkemizde bu sayı 2020 yılında 12 milyon olarak tespit edildi. Her anlamda Sarıyerlilerin yanında olan belediyemiz, bu konuya da hassasiyetle yaklaşmış ve Maden Mahallesi’nde Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci Sosyal Yaşam Rehabilitasyon Terapi Diyabeti Önleme ve Diyabetle Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı” şeklinde konuştu.

CHP’li Meclis Üyesi Nihal Yeşilbaş, Kadına şiddet konusuna değindi. BM genel kurulu kararıyla 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildi. Kadınlara yönelik şiddete karşı alınan önlemlerin yetersiz kaldığı gibi bir an önce imzalanmasını beklediğimiz İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi düşündürücüdür.

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Delihasan : Atatürk ve Alpaslan Türkeş hakkında anma konuşması yaptı: ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yılında rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum dedi. 25 Kasım 1917 yılında dünyaya gelen partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’i doğumunun 104. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Altay Unan ise, Sarıyer’in daha sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bir ilçe olmasını hepimiz istiyoruz. Bu durumu göz önünde bulundurarak engelli kardeşlerimizi spora teşvik ederek, evlerinden çıkmalarını sağlamamız gerekiyor dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)