Son Dakika Haberler

Enflasyonda yüzde 5 beklentisi

Enflasyonda yüzde 5 beklentisi
Okunma : 870 views Yorum Yap

BarisaydinAnkara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, petrol fiyatlarının 50 doların da altına düşmesiyle üretimde en önemli gider kalemlerinden birinin etkisinin hızla azaldığını, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de öngördüğü gibi bu yıl enflasyonda yüzde 5’lerin altını görebileceklerini kaydetti. Aydın, “Yıllarca Türk ekonomisinin üzerinde büyük bir yük olan enflasyon sorununu gidermiş olmak biz sanayici ve işadamlarını fazlasıyla memnun ediyor. Ayrıca geçen yıl sıkıntılı, beklentilerle dolu bir yıl geçiren bizler, enflasyonda yeni hedefin tutması durumunda geçen yılın acısını da çıkarmış olacağız” dedi.

“Petrol fiyatlarındaki düşüşün de etkisiyle enflasyonda

2015 beklentisinin yüzde 5’in altına düşmesi, 2014’te

piyasalardaki daralmanın acısını çıkarabilir”

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, petrol fiyatlarının 50 doların da altına düşmesiyle üretimde en önemli gider kalemlerinden birinin etkisinin hızla azaldığını, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de öngördüğü gibi bu yıl enflasyonda yüzde 5’lerin altını görebileceklerini kaydetti.

Barış Aydın, petrolde her 10 dolarlık düşüşün tüketici fiyatları enflasyonunu yüzde 0,45 civarında düşürdüğünün tahmin edildiğini bildirdi.

Petrol fiyatlarında 50 dolarlık düşüşün enflasyona olumlu yönde etkisinin yüzde 2’nin üzerinde olabileceğini belirten Barış Aydın, şunları söyledi:

“2015 yılı piyasa enflasyon beklentisi yüzde 7,5 civarına kadar düşmüştü. Doğal olarak petroldeki düşüş sadece bizi değil, enerjide dışa bağımlı tüm ülkeleri olumlu yönde etkileyecek ve enflasyonun düşmesine katkı sağlayacak. İhracatını her geçen yıl artıran ve ihraç pazarı ağırlıklı olarak gelişmiş ve gelişen ülkeler olan Türkiye’de, sanayinin büyümesi, yeni yatırımların artması da kaçınılmaz. Yıllarca Türk ekonomisinin üzerinde büyük bir yük olan enflasyon sorununu böylelikle gidermiş olmak biz sanayici ve işadamlarını fazlasıyla memnun ediyor. Ayrıca geçen yıl sıkıntılı, beklentilerle dolu bir yıl geçiren bizler, enflasyonda yeni hedefin tutması durumunda geçen yılın acısını da çıkarmış olacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)