Son Dakika Haberler

3 SANİYEDE YARDIM

3 SANİYEDE YARDIM
Okunma : 744 views Yorum Yap

 

Sarıyer Belediyesi Sosyal Projelerinden biri daha hayata geçiyor.

Sarıyer İlçesinde bir yıl sürecinde yaşanan kadına şiddet, yaşlı ve hasta insanların kaybolma hali, Engelilerin acil sorunlarına anında haberleşme ile uyarı yüzüğü sayesinde ulaşılabilinecek bir proje gerçekleştiriliyor.

Uyarı YüzüğüŞiddet görüyorsan, kaybolduysan, yardım istiyorsan butona dokun 3 saniye içinde yardım iste..
Şiddet gören kadınlar için acil uyarı buton sayesinde anında bildirim yapılarak yer tespiti yapılabilecek ve anında ekipler yaşanan sıkıntılı duruma müdahale edebilecek ekipler veya emniyet birimleri harekete geçecek, Alzheimer Hastalığı yaşayanların kaybolma sorununun bu şekilde yer tespiti ve ulaşılması sağlanacak. Yanlız yaşayan yaşlı insanların ise bu yüzük sayesinde saglık veya güvenlik alanından korumaları sağlanacak.

Şimdiye kadar saldırılara karşı önlem almayı sağlayan birçok sistem geliştirildi. Bunlardan bazıları kullanıcılarını güvenli olmayan alanlar için uyarıyor, bazıları ise saldırı sırasında yardım istemeye olanak sunuyor. İkinci kategoride yer alan Nimb yardım butonunu parmağımıza kadar getiriyor.

 

Nimb projesi Amerika ile Türkiye’de aynı anda satışa sunulacak. Sarıyer Belediyesi bu projede pilot kurum olarak seçildi.

Dışarıdan bakıldığında büyük bir yüzüğü andıran Nimb’in altında gizli bir buton yer alıyor. Burada üç saniyeden uzun süre baskı uyguladığınızda yardım sistemi harekete geçiyor ve daha önceden belirlediğiniz üç kişiyle irtibata geçiliyor. Onlara bulunduğunuz konum ve yardıma ihtiyacınız olduğu iletiliyor. Yardıma ihtiyacınız olduğu bilgisi 7/24 hizmet veren bir çağrı merkezine iletiliyor. Aynı zamanda akıllı telefonunuzun ses kaydı özelliği de devreye sokuluyor.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem,bu sosyal proje ile toplulumuzda sıkça yaşadığımız dezavantajlı durumları sağlılı bir yaşama dönüştürmek için geliştirilen proje, Uyarı yüzüğü sponsorluklar aracılığı ile Sarıyer’de bin kişi üzerinde hayata geçirmek istiyoruz. Şiddet gören kadınlar, Engelliler, Kaybolma sorunu yaşayan hastaların kendilerine rahat bir şekilde ulaşılmasını sağlayacak, Bu projenin şuan hayata geçirilmesi söz konusu ve üzerinde çalışmalar yapıyoruz, En kısa sürede sistemi kurarak hayata geçirilmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.


NIMB Ekipleri, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık, Meclis Üyesi Hayrettin Dereli ve Mustafa Balcı ve Uzman Psikolog’lara tanıtımı yaptılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)